Keresés

2

Találatok

3

Kiválasztás

4

Foglalás

Amprilan 10 mg tabletta 30x

Vény ellenében vagy támogatással kiadható termék

A készítmény térítési díja a felírás jogcímétől függően változhat. A foglalás kiadása a vény tulajdonosának, vagy az átvevőnek felírás igazolással kell rendelkezni!

in stock iconFoglalható

A termék kizárólag az alábbi gyógyszertárakban foglalható.

leírás
Amprilan 10 mg tabletta 30x
összefoglaló kép

Amprilan 10 mg tabletta 30x leírás, használati útmutató

Cikkszám

625684

Besorolás típusa
Hatóanyag
Kiszerelés 30x

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA

 

Amprilan 1,25 mg tabletta

Amprilan 2,5 mg tabletta

Amprilan 5 mg tabletta

Amprilan 10 mg tabletta

ramipril

 

 

Mielőtt elkezdené szedni ezt a gyógyszert, olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájé­koztatót.

-          Tartsa meg a betegtájékoztatót, mert a benne szereplő információkra a későbbiek­ben is szüksége lehet.

-          További kérdéseivel forduljon orvosához vagy gyógyszerészéhez.

-          Ezt a gyógyszert az orvos Önnek írta fel. Ne adja át a készítményt másnak, mert számára ártalmas lehet még abban az esetben is, ha tünetei az Önéhez hasonlóak.

-          Ha bármely mellékhatás súlyossá válik, vagy ha a betegtájékoztatóban felsorolt mellékhatásokon kívül egyéb tünetet észlel, kérjük, értesítse orvosát vagy gyógyszerészét.

 

A betegtájékoztató tartalma:

1.    Milyen típusú gyógyszer az Amprilan és milyen betegségek esetén alkalmazható?

2.    Tudnivalók az Amprilan szedése előtt

3.    Hogyan kell szedni az Amprilan-t?

4.    Lehetséges mellékhatások

5.    Hogyan kell az Amprilan-t tárolni?

6.    További információk

 

 

1.       MILYEN TÍPUSÚ GYÓGYSZER AZ AMPRILAN TABLETTA ÉS MILYEN BETEGSÉGEK ESETÉN ALKALMAZHATÓ?

 

Az Amprilan egy ramipril hatóanyagot tartalmazó gyógyszer. Az úgynevezett ACE-gátlók (angiotenzin konvertáló enzim gátlók) csoportjába tartozik.

 

Az Amprilan az alábbiak szerint hat:

-          csökkenti az Ön szervezetében azoknak az anyagoknak a termelését, amelyek emelhetik a vérnyomást,

-          ellazítja és tágítja az ereket,

-          megkönnyíti a szív számára a vér keringtetését a szervezetében.

 

Az Amprilan alkalmazható:

-          magasvérnyomás (hipertenzió) kezelésére

-          szívinfarktus vagy agyvérzés kockázatának csökkentésére

-          vesekárosodás kockázatának csökkentésére vagy a vesekárosodás rosszabbodásának késleltetésére (függetlenül attól, hogy Ön cukorbetegségben szenved-e vagy sem)

-          a szív kezelésére amikor az nem tud elegendő vért pumpálni a szervezet többi részébe (szívelégtelenség)

-          szívinfarktust (miokardiális infarktust) követő kezelésre szívelégtelenség esetén.

 

 

2.       TUDNIVALÓK AZ AMPRILAN TABLETTA SZEDÉSE ELŐTT

 

Ne szedjen Amprilan tablettát, ha:

-          ha allergiás (túlérzékeny) a ramiprilre vagy bármely más ACE-gátlóra vagy az Amprilan egyéb összetevőjére, melyek felsorolása a 6. pontban található.

Az allergiás reakció tünetei lehetnek a kiütés, a nyelési vagy légzési nehézség, ajkainak, arcának, nyelvének vagy torkának duzzanata.

-            ha Önnél már jelentkezett olyan súlyos allergiás reakció amit angioödémának neveznek. Ennek  jelei lehetnek a viszketés, csalánkiütés, vörös foltok a kezén, lábán és a torkán, a torok, nyelv és a szem körüli terület és az ajkak duzzanata, a nyelési vagy légzési nehézség.

-            amennyiben Ön művese-kezelésben, vagy bármely vérszűrő eljárásban részesül. Az alkalmazott berendezéstől függően az Amprilan kezelés nem biztos, hogy megfelelő Önnek.

-            amennyiben olyan vesebetegségben szenved, amikor a vese vérellátása csökkent (veseartéria szűkület).

-            a terhesség utolsó 6 hónapjában (lásd szintén „Terhesség és szoptatás”)

-            Amennyiben az Ön vérnyomása rendellenesen alacsony vagy bizonytalan. Ezt a döntés kezelőorvosának kell meghoznia.

 

Ne szedje az Amprilan-t ha Önre illik valamelyik a fent felsoroltak közül. Amennyiben bizonytalan kérdezze meg kezelőorvosát, mielőtt beveszi az Amprilan-t.

 

Az Amprilan fokozott elővigyázatossággal alkalmazható

 

Ellenőrizze kezelőorvosával vagy gyógyszerészével mielőtt beveszi ezt a gyógyszert:

-          ha Önnek szív- máj vagy veserendellenessége van

-          ha Ön jelentős folyadék- vagy sóveszteséget szenvedett a szokásosnál is hevesebb hányás, hasmenés vagy izzadás miatt, ha Ön sószegény diétán van, hosszabb ideje vízhajtókat (diuretikumokat) szed vagy művesekezelésben (dialízis) részesül

-          ha Ön rovarmérgekkel szembeni deszenzibilizáló kezelésben fog részesülni

-          ha érzéstelenítést fognak Önnél alkalmazni. Ezt vagy operáció vagy fogászati beavatkozás esetén alkalmazzák. Egy nappal a beavatkozás előtt felfüggesztheti az Amprilan-kezelést, kérje ki kezelőorvosa tanácsát

-          ha magas vérének a káliumszintje (és ezt a vérvizsgálat is igazolta)

-          ha un. kollagén-betegségben szenved, mint például szkleroderma vagy a szisztémás lupusz eritematózus betegség

 

Tájékoztatnia kell kezelőorvosát, ha úgy gondolja, hogy terhes (vagy terhes lehet). Az Amprilan nem ajánlott a terhesség korai időszakában, és nem szabad szedni a terhesség első 3 hónapját követően, mivel súlyos rendellenességet okozhat (lásd szintén „Terhesség és szoptatás”).

 

Gyermekek

Az Amprilan nem ajánlott gyermekkorban és serdülőkorúaknál 18 éves kor alatt, mivel ebben a betegcsoportban nem áll rendelkezésre információ.

 

Amennyiben a fent felsoroltak közül valamelyik illik Önre (vagy nem tudja biztosan, hogy illik-e) kérdezze meg kezelőorvosát, mielőtt beveszi az Amprilan-t.

 

A kezelés ideje alatt szedett egyéb gyógyszerek

Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét a jelenleg vagy nemrégiben szedett egyéb gyógyszereiről, beleértve a vény nélkül kapható készítményeket (és a gyógynövényeket) is. Ez azért fontos, mert a Amprilan befolyásolhatja más gyógyszerek hatását. Ugyanakkor más gyógyszerek is befolyással lehetnek a Amprilan hatására.

 

Kérjük jelezze kezelőorvosának, ha az alábbiakban felsorolt gyógyszerek valamelyikét szedi. Csökkenthetik az Amprilan hatását.

-          Fájdalomcsillapítók és gyulladáscsökkentők (nem-szteroid gyulladáscsökkentők, pl. ibuprofen, indometacin, acetilszalicilsav)

-          Az alacsonyvérnyomás, sokk, szívelégtelenség, asztma vagy allergiás állapotok kezelésére szolgáló gyógyszerek pl. efedrin, noradrenalin vagy adrenalin. Kezelőorvosának ellenőriznie kell a vérnyomását.

 

Kérjük jelezze kezelőorvosának, ha az alábbiakban felsorolt gyógyszerek valamelyikét szedi. Ezek a gyógyszerek fokozhatják a valószínűségét, hogy Önnél mellékhatás jelentkezik, ha együtt szedi az Amprilan -nal.

-          Fájdalomcsillapítók és gyulladáscsökkentők (nem-szteroid gyulladáscsökkentők, pl. ibuprofen, indometacin, acetilszalicilsav)

-          Daganatellenes gyógyszerek (kemoterápiás gyógyszerek)

-          A beültetett szervek kilökődését  gátló gyógyszerek pl. ciklosporin

-          Vizelethajtók pl. furoszemid

-          Gyógyszerek, amelyek emelhetik a vér káliumszintjét pl. spironolakton, triamteren, amilorid, kálium sók, heparin (vérhígító)

-          Gyulladásos betegségek kezelésére szolgáló szteroidok pl. prednizolon

-          Allopurinol (a húgysav csökkentésére szolgál a vérben)

-          Prokainamid (szívritmus rendellenességek kezelésre)

 

Kérjük jelezze kezelőorvosának, ha az alábbiakban felsorolt gyógyszerek valamelyikét szedi. Az Amprilan befolyásolhatja hatásukat.

-          Cukorbetegség kezelésére szolgáló gyógyszerek pl. szájon át alkalmazandó vércukorszint csökkentők és az inzulin. Az Amprilan csökkentheti a vércukorszintet. Fokozottan ellenőrizze a vércukorszintjét, ha Amprilan -t szed.

-          Lítium (mentális betegségek kezelésére). Az Ön lítium szintjét fokozottan ellenőriznie kell kezelőorvosának.

 

Amennyiben a fent felsoroltak közül valamelyik illik Önre kérdezze meg kezelőorvosát, mielőtt beveszi az Amprilan -t.

 

Az Amprilan egyidejű bevétele bizonyos ételekkel vagy italokkal

Ha az Amprilan kezelés során alkoholt fogyaszt, szédülhet, vagy bizonytalanság érzése lehet. Amennyiben nem biztos, hogy mennyi alkoholt fogyaszthat az Amprilan kezelés alatt, kérdezze meg kezelőorvosát, mivel a vérnyomás csökkentő gyógyszerek és az alkohol egymás hatását erősíthetik.

Az Amprilan étellel együtt vagy anélkül is bevehető.

 

Terhesség és szoptatás

Terhesség

Feltétlenül tájékoztassa orvosát arról, ha azt gondolja, hogy Ön terhes (vagy teherbe eshet). Orvosa általában azt fogja tanácsolni Önnek, hogy hagyja abba az Amprilan tabletta szedését, mielőtt teherbe esne, ill. amint megtudja, hogy terhes, és másik gyógyszer szedését javasolja Önnek az Amprilan tabletta helyett. Az Amprilan tabletta nem javasolt a terhesség korai szakaszában és tilos szednie, ha több mint 3 hónapja terhes – mert súlyos magzatkárosodást okozhat, ha a terhesség 3. hónapja után alkalmazzák.

 

Szoptatás

Tájékoztassa orvosát arról, ha Ön szoptat, vagy rövidesen elkezd szoptatni. Az Amprilan tabletta nem javasolt szoptató anyák számára, ezért orvos másik gyógyszert választhat az Ön számára, ha Ön szoptatni kíván – legfőképpen, ha az Ön babája újszülött, vagy koraszülött.

 

A készítmény hatásai a gépjárművezetéshez és gépek üzemeltetéséhez szükséges képességekre

Szédülhet az Amprilan kezelés során. Ez gyakoribb az Amprilan-kezelés megkezdésekor, vagy az adag emelésekor. Ha ez a tünet jelentkezik, ne vezessen gépjárművet és ne kezeljen gépeket.

 

Fontos információk az Amprilan egyes összetevőiről

Amennyiben kezelőorvosa korábban már figyelmeztette Önt, hogy bizonyos cukrokra érzékeny, keresse fel orvosát, mielőtt elkezdi szedni ezt a gyógyszert.

 

 

3.       HOGYAN KELL SZEDNI AZ AMPRILAN TABLETTÁT?

 

Az Amprilan-t mindig az orvos által elmondottaknak megfelelően szedje. Amennyiben nem biztos az adagolást illetően, kérdezze meg orvosát vagy gyógyszerészét.

 

 

A gyógyszer szedése

-          Mindennap, ugyanabban az időben, szájon át vegye be a gyógyszert.

-          Egészben, folyadékkal nyelje le a tablettát.

-          Ne törje vagy rágja össze a tablettát.

 

Mennyi gyógyszert vegyen be

 

Magasvérnyomás kezelésére

-       A szokásos kezdő adag 1,25 mg vagy 2,5 mg naponta egyszer.

-       A kezelőorvosa addig fogja módosítani az adagot, amíg a megfelelő vérnyomásértéket be nem sikerül állítani.

-       A maximális napi adag 10 mg naponta egyszer.

-       Amennyiben Ön már szed vizelethajtó gyógyszereket, kezelőorvosa megszakíthatja a szedést vagy módosíthatja a vizelethajtó adagját, mielőtt elkezdi az Amprilan kezelést.

 

Szívinfarktus vagy agyvérzés kockázatának csökkentésére

-          A szokásos kezdő adag 2,5 mg naponta egyszer.

-          A kezelőorvosa növelheti az adagot.

-          A szokásos napi adag 10 mg naponta egyszer.

 

A vesekárosodás kockázatának csökkentésére vagy a vesekárosodás rosszabbodásának késleltetésére

-          A szokásos kezdő adag 1,25 mg vagy 2,5 mg naponta egyszer.

-          A kezelőorvosa módosíthatja az adagot.

-          A szokásos napi adag 5 mg vagy 10 mg naponta egyszer.

 

Szívelégtelenség kezelésére

-          A szokásos kezdő adag 1,25 mg naponta egyszer.

-          A kezelőorvosa módosíthatja az adagot.

-          A maximális napi adag 10 mg. Napi kétszeri adagolás javasolt.

 

Szívinfarktust követően alkalmazandó kezelés

-          A szokásos kezdő adag 1,25 mg naponta egyszer - 2,5 mg naponta kétszer.

-          A kezelőorvosa módosíthatja az adagot.

-          A szokásos napi adag 10 mg. Napi kétszeri adagolás javasolt.

 

Idős betegek esetén

Kezelőorvosa csökkenteni fogja a kezdőadagot és lassabban fogja módosítani a kezelés során az adagot.

 

Ha az előírtnál több Amprilan tablettát vett be

Azonnal beszéljen kezelőorvosával vagy menjen a legközelebbi kórházi sürgősségi osztályra. Ne vezessen a kórházba, kérjen meg valakit, hogy vigye el, vagy hívja a mentőket. Vigye magával a gyógyszerét, ebből fogja a kezelőorvosa pontosan tudni, hogy milyen gyógyszert vett be.

 

Ha elfelejtette bevenni az Amprilan tablettát

-          Vegye be a következő adagot amikor legközelebb esedékes.

-          Ne vegyen be kétszeres adagot a kihagyott tabletta pótlására.

 

Ha idő előtt abbahagyja az Amprilan tabletta szedését

Szedje kitartóan a gyógyszerét mindaddig, amíg az orvosa azt nem mondja, hogy hagyja abba. Ne hagyja abba az Amprilan tabletta szedését pusztán azért, mert jobban érzi magát. Ha abbahagyja, betegsége kiújulhat.

 

Ha bármilyen további kérdése van a készítmény alkalmazásával kapcsolatban, kérdezze meg orvosát vagy gyógyszerészét.

 

4.       LEHETSÉGES MELLÉKHATÁSOK

 

Mint minden gyógyszer, így az Amprilan is okozhat mellékhatásokat, amelyek azonban nem mindenkinél jelentkeznek.

 

Azonnal hagyja abba az Amprilan szedését és keresse fel kezelőorvosát, ha az alábbi súlyos mellékhatások valamelyikét tapasztalja magán, mivel lehetséges, hogy sürgős orvosi beavatkozásra lesz szükség:

-          Az arc, az ajkak vagy a torok duzzanata, emiatt nehezített lehet a nyelés vagy a légzés, viszketés és kiütések. Ezek az Amprilan által kiváltott súlyos allergiás reakció jelei lehetnek.

-          Súlyos bőrreakciók, beleértve a kiütés a fekélyképződést a szájban, meglévő bőrbetegségének rosszabbodása, a bőr vörösödése, hólyagosodása vagy leválása (az un. Stevens-Johnson szindróma, toxikus epidermális nekrolízis vagy eritéma multiforme néven ismert betegség)

 

Azonnal jelezze kezelőorvosának, ha az alábbiak valamelyikét tapasztalja:

-          Gyorsabb szívverés, szabálytalan vagy heves szívdobogás (un palpitáció), mellkasi fájdalom, szorító érzés a mellkasban vagy ennél is súlyosabb szívbetegségek beleértve a szívinfarktust, vagy az agyvérzést.

-          Légszomj vagy köhögés, ezek tüdőrendellenességek jelei lehetnek.

-          Könnyebben kialakuló véraláfutás, hosszabb ideig tartó vérzés, vagy a vérzésre utaló bármilyen jel (pl. ínyvérzés), lila tűszúrásszerű pöttyök a bőrön, vagy ha a szokásosnál könnyebben kap el fertőző betegségeket, torokfájás és láz, fáradtság, gyengeség, szédülés vagy sápadt bőr. Ezek a tünetek a vérképzőszervi és csontvelő rendellenességek jelei lehetnek.

-          Súlyos gyomorfájdalom, amely a hátba is kisugárzik. Ez a pankreatitis jele lehet (hasnyálmirigy gyulladás).

-          Láz, hidegrázás, fáradtság, étvágytalanság, gyomorfájdalom, hányinger, a bőr vagy a szemek sárgás elszíneződése (sárgaság). Ezek olyan májbetegség jelei lehetnek, mint a hepatitisz (májgyulladás) vagy a májkárosodás.

 

Egyéb mellékhatások lehetnek még:

Jelezze kezelőorvosának ha az alábbiakban felsorolt bármely mellékhatás súlyossá válik, vagy néhány napnál tovább fennáll.

Gyakori

100 beteg közül 1-10 betegen jelentkezik.

Nem gyakori

1000 beteg közül 1-10 betegen jelentkezik.

Ritka

10 000 beteg közül 1-10 betegen jelentkezik

Nagyon ritka

10 000 beteg közül kevesebb, mint egy betegen jelentkezik.

Nem ismert

A rendelkezésre álló adatokból nem állapítható meg a gyakorisága.

 

Gyakori (10 beteg közül egynél kevesebbet érint)

-          Fejfájás, fáradtság

-          Szédülés. Ez a tünet gyakrabban jelentkezik az Amprilan-kezelés kezdetén, illetve az adag emelése esetén.

-          Gyengeség/ájulás, hipotenzió (rendellenesen alacsony vérnyomás), különösen amikor gyorsan áll fel vagy ül le.

-          Száraz, ingerlő köhögés, arcüreggyulladás (szinuszitisz) vagy hörghurut, légszomj

-          Gyomor- vagy bélfájdalom, hasmenés, emésztési zavar, hányinger vagy hányás

-          Kiütés mely lehet kiemelkedő vagy nem kiemelkedő is

-          Mellkasi fájdalom

-          Görcsök, vagy fájdalom az izmokban

-          A vérvizsgálati eredmények a szokásosnál magasabb kálium-szintet jeleznek a vérben

 

Nem gyakori (100 beteg közül egynél kevesebbet érint)

-          Egyensúly problémák (forgó jellegű szédülés)

-          Viszketés vagy rendellenes bőrérzékelés mint pl. zsibbadás, bizsergés, szúró vagy égő érzés, lúdbőrös érzés (paresztézia)

-          Az ízérzés elvesztése vagy megváltozása

-          Alvászavarok

-          Depressziós állapot, szorongás, feszültebbenk érzi magát a szokásosnál vagy nyugtalanság

-          Orrdugulás, légzési nehézség vagy asztmájának rosszabbodása

-          Duzzanat a beleiben, amelyet bélrenszeri angioödémának neveznek, mely hasi fájdalommal, hányással és hasmenéssel jár

-          Gyomorégés, székrekedés vagy szájszárazság

-          Fokozott vízfelvétel és ürítés

-          A szokásosnál fokozottabb izzadás

-          Csökkent étvágy vagy étvágytalanság (anorexia)

-          Szaporább vagy szabálytalan szívverés. Duzzadt karok és lábak. Ezek a fokozott vízvisszatartás jelei lehetnek.

-          Kipirulás

-          Homályos látás

-          Ízületi fájdalom

-          Láz

-          Szexuális működési zavar férfiakban, illetve csökkent szexuális vágy férfiakban és nőkben.

-          Bizonyos fehérvérsejt-típus megnövekedett száma (eozinofília) a vérvizsgálati eredményben

-          A vérvizsgálati eredmények változást mutatnak a máj-, hasnyálmirigy vagy vesefunkciós értékekben.

 

Ritka (1000 beteg közül egynél kevesebbet érint)

-          Bizonytalanság vagy zavartság érzése

-          Vörös és duzzadt nyelv

-          Erőteljes bőrleválás vagy hámlás, viszkető göbös kiütés

-          Körömrendellenességek (a köröm meglazulása vagy leválása a körömágyból)

-          Bőrkiütés vagy bevérzések a bőrön

-          Foltok a bőrön és hideg végtagok

-          Vörös, viszkető, duzzadt vagy vizenyős szemek

-          Hallásromlás vagy fülcsengés

-          Gyengeség érzése

-          A vérvizsgálati eredmények csökkenést mutatnak a vörösvértestek, fehérvérsejtek vagy a vérlemezkék számában és a hemoglobin mennyiségében

 

Nagyon ritka (10 000 beteg közül egynél kevesebbet érint)

-          A szokásosnál fokozottabb fényérzékenység

 

Egyéb jelentett mellékhatások:

Jelezze kezelőorvosának ha az alábbiakban felsorolt bármely mellékhatás súlyossá válik, vagy néhány napnál tovább fennáll.

-          Koncentrációzavar

-          Duzzadt száj

-          A vérvizsgálati eredmények túlzottan kevés vérsejetet mutatnak

-          A vérvizsgálati eredmények a szokásosnál alacsonyabb nátrium-szintet mutatnak a vérben

-          A kéz- és a lábujjak színe a hidegben megváltozik és bizseregő vagy fájdalmas érzés jelentkezik amikor újra felmelegednek (Raynaud-jelenség)

-          A mell megnagyobbodása férfiakban

-          Lelassult vagy gátolt reakciók

-          Égő érzés

-          A szaglás megváltozása

-          Hajhullás

 

Ha bármely mellékhatás súlyossá válik, vagy ha a betegtájékoztatóban felsorolt mellékhatásokon kívül egyéb tünetet észlel, kérjük, értesítse orvosát vagy gyógyszerészét.

 

 

5.       HOGYAN KELL AZ AMPRILAN-T TÁROLNI?

 

A gyógyszer gyermekektől elzárva tartandó!

Legfeljebb 25ºC-on tárolandó.

Nedvességtől való védelem érdekében az eredeti csomagolásban tárolandó.

 

A dobozon feltüntetett lejárati idő után (Felhasználható) ne szedje az Amprilan tablettát. A lejárati idő a megadott hónap utolsó napjára vonatkozik.

 

A gyógyszereket nem szabad a szennyvízzel vagy a háztartási hulladékkal együtt megsemmisíteni. Kérdezze meg gyógyszerészét, hogy szükségtelenné vált gyógyszereit miként semmisítse meg. Ezek az intézkedések elősegítik a környezet védelmét.

 

 

6.       TOVÁBBI INFORMÁCIÓK

 

Mit tartalmaz az Amprilan tabletta

A készítmény hatóanyaga a ramipril.

 

Amprilan 1,25 mg tabletta:  1.25 mg ramipril tablettánként.

Amprilan 2,5 mg tabletta:    2,5 mg ramipril tablettánként.

Amprilan 5 mg tabletta:       5 mg ramipril tablettánként.

Amprilan 10 mg tabletta:     10 mg ramipril tablettánként.

 

Egyéb összetevők az 1,25 mg-os Amprilan tablettában:

nátrium-hidrogén-karbonát, nátrium-sztearil-fumarát, laktóz-monohidrát, kroszkarmellóz-nát­ri­um,

hidegen duzzadó kukoricakeményítő,.

 

Egyéb összetevők a 2,5 mg-os Amprilan tablettában:

nátrium-hidrogén-karbonát, nátrium-sztearil-fumarát, laktóz-monohidrát, kroszkarmellóz-nát­ri­um,

hidegen duzzadó kukoricakeményítő, és sárga vas-oxid (E172).

 

Egyéb összetevők az 5 mg-os Amprilan tablettában:

nátrium-hidrogén-karbonát, nátrium-sztearil-fumarát , laktóz-monohidrát, kroszkarmellóz-nát­ri­um,

hidegen duzzadó kukoricakeményítő, vörös vas-oxid (E172) és sárga vas-oxid (E172).

 

Egyéb összetevők a 10 mg-os Amprilan tablettában:

nátrium-hidrogén-karbonát, nátrium-sztearil-fumarát, laktóz-monohidrát, kroszkarmellóz-nát­ri­um,

hidegen duzzadó kukoricakeményítő,

 

Milyen az Amprilan tabletta külleme és mit tartalmaz a csomagolás

Amprilan 1,25 mg tabletta: fehér vagy törtfehér, hosszúkás, lapos felületű, metszett élű, 8×4 mm.

Amprilan 2,5 mg tabletta: sárga, hosszúkás, metszett élű, lapos felületű, 10×5 mm.

Amprilan 5 mg tabletta: rózsaszínű, hosszúkás, metszett élű, lapos felületű, 8,8×4,4 mm.

Amprilan 10 mg tabletta: fehér vagy törtfehér, hosszúkás, metszett élű, lapos felületű, 11×5,5 mm.

 

30, 50, 60, 90 db tabletta buborékcsomagolásban és dobozban.

 

Nem feltétlenül mindegyik kiszerelés kerül kereskedelmi forgalomba.

 

Rendelhetőség

Orvosi rendelvényhez kötött gyógyszer.

 

A forgalomba hozatali engedély jogosultja és a gyártó

KRKA, d.d., Novo mesto, Šmarješka cesta 6, 8501 Novo mesto, Szlovénia

 

A készítménnyel kapcsolatos tájékoztatásért forduljon a forgalomba hozatali engedély jogosultjának helyi képviselőjéhez.

 

 

OGYI-T-10 554/01-03            Amprilan 1,25 mg tabletta       30x, 60x, 90x

OGYI-T-10 554/04-06            Amprilan 2,5 mg tabletta                  30x, 60x, 90x

OGYI-T-10 554/07-09            Amprilan 5 mg tabletta            30x, 60x, 90x

OGYI-T-10 554/10-12            Amprilan 10 mg tabletta                   30x, 60x, 90x

 

A betegtájékoztató engedélyezésének dátuma: 2010.06.24.

 


Besorolás típusa

Kiszerelés

30x

összefoglaló kép
 

Csak a Raktárkészlet listában található gyógyszertárakban van lehetőség lefoglalni a készítményt és átvenni. A készítményt kiszállítani, valamint másik, a listában nem szereplő gyógyszertárban átvenni nem lehetséges!


Az egyszerre lefoglalható mennyiség termékenként 3 db.

A foglalás leadása nem minősül szerződéskötésnek illetve vásárlásnak, kizárólag foglalási célokat szolgál. A gyógyszertár a lehető legrövidebb időn belül visszajelez (ez akár 1-3 munkanapig is eltarthat) a termék elérhetőségével illetve átvételével kapcsolatban, ugyanis weboldalunkon található készletinformációk tájékoztató jellegűek. A visszajelzésig szíves türelmét kérjük. A lefoglalt termékeket 3 napig tudja átvenni a kiválasztott gyógyszertárban, az át nem vett rendeléseket a határidő lejártát követő munkanapon töröljük, azt kiadni nem áll módunkban.


Figyelem!

A készítményt csak a vény tulajdonosa vagy annak meghatalmazottja veheti át. A gyógyszertár kizárólag a vényen szereplő terméket illetve mennyiséget adhatja ki, függetlenül a megrendelésben szereplő adatoktól.