Keresés

2

Találatok

3

Kiválasztás

4

Foglalás

Zopigen 7,5 mg filmtabletta (30x)

Vény ellenében vagy támogatással kiadható termék

A készítmény térítési díja a felírás jogcímétől függően változhat. A foglalás kiadása a vény tulajdonosának, vagy az átvevőnek felírás igazolással kell rendelkezni!

in stock iconFoglalható

A termék kizárólag az alábbi gyógyszertárakban foglalható.

leírás
Zopigen 7,5 mg filmtabletta (30x)
összefoglaló kép

Zopigen 7,5 mg filmtabletta (30x) leírás, használati útmutató

Cikkszám

530400

Besorolás típusa
Hatóanyag
Kiszerelés 30x

Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számára

 

Zopigen 7,5 mg filmtabletta

zopiklon

 

 

Mielőtt elkezdi szedni ezt a gyógyszert, olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót, mert az Ön számára fontos információkat tartalmaz.

-                 Tartsa meg a betegtájékoztatót, mert a benne szereplő információkra a későbbiekben is szüksége lehet.

-                 További kérdéseivel forduljon kezelőorvosához vagy gyógyszerészéhez.

-                 Ezt a gyógyszert az orvos kizárólag Önnek írta fel. Ne adja át a készítményt másnak, mert számára ártalmas lehet még abban az esetben is, ha a betegsége tünetei az Önéhez hasonlóak.

-                 Ha Önnél bármilyen mellékhatás jelentkezik, tájékoztassa erről kezelőorvosát vagy gyógyszerészét. Ez a betegtájékoztatóban fel nem sorolt bármilyen lehetséges mellékhatásra is vonatkozik. Lásd 4. pont.

 

A betegtájékoztató tartalma:

1.       Milyen típusú gyógyszer a Zopigen filmtabletta és milyen betegségek esetén alkalmazható?

2.       Tudnivalók a Zopigen filmtabletta szedése előtt

3.       Hogyan kell szedni a Zopigen filmtablettát?

4.       Lehetséges mellékhatások

5.       Hogyan kell a Zopigen filmtablettát tárolni?

6.       A csomagolás tartalma és egyéb információk

 

 

1.       Milyen típusú gyógyszer a Zopigen filmtabletta és milyen betegségek esetén alkalmazható?

 

A Zopigen filmtabletta egy altató, amely hatását az agyban fejti ki álmosságot előidézve. A Zopigen felnőttek körében, a beteg életvitelét nagymértékben korlátozó, vagy jelentős kimerültséget okozó súlyos álmatlanság rövidtávú kezelésére alkalmazható.

 

 

2.       Tudnivalók a Zopigen filmtabletta szedése előtt

 

Ne szedje a Zopigen filmtablettát

-                 ha allergiás a zopiklonra, vagy a gyógyszer (6. pontban felsorolt) egyéb összetevőjére. Az allergiás reakció jelei lehetnek a kiütés, viszketés, légzési nehézségek, valamint az arc, ajkak, torok vagy a nyelv duzzanata.

-                 ha izombetegségben szenved, mely a szemhéjak lecsukódását, kettős látást, beszéd és nyelési nehézséget és esetenként a karokban és a lábakban jelentkező izomgyengeséget (miaszténia gráviszt) okoz.

-                 ha súlyos májkárosodása van.

-                 ha alvás közben rendszertelen légzés jelentkezik (alvási apnoé szindróma).

-                        ha súlyos légzési panaszai vannak.

 

Figyelmeztetések és óvintézkedések

A Zopigen szedése előtt beszéljen kezelőorvosával

-                 ha Ön időskorú vagy fennáll a kockázata, hogy összezavarodik. A Zopigen szedése megnöveli az elesés és ennek következtében a sérülések kockázatát.

-                 ha máj- vagy vesebetegségben szenved, mivel kezelőorvosa alacsonyabb adaggal kezdheti a kezelést.

-                 ha kórtörténetében légzési nehézség előfordult. A Zopigen szedése alatt légzése gyengülhet.

-                 ha depresszióban, szorongásban vagy pszichotikus betegségben szenved vagy ezek előfordultak a kórtörténetében. A Zopigen szedésének következtében ezek a tünetek újra megjelenhetnek, vagy rosszabbodhatnak.

-                 ha Ön valaha is gyógyszer- vagy alkoholfüggőségben szenvedett. Ezeknél a betegeknél, valamint az adag nagyságával és a kezelés időtartamával arányosan, megnövekszik annak kockázata, hogy függőség (gyógyszer folytatólagos szedését eredményező fizikai vagy mentális kényszer) alakul ki a Zopigen filmtablettával szemben.

 

Egyéb szempontok a Zopigen szedése alatt

-                 Hozzászokás – ha néhány hét után azt tapasztalja, hogy a tabletta már nem hat olyan mértékben, mint a kezelés megkezdésekor, akkor forduljon kezelőorvosához, mivel az adag módosítására lehet szükség.

-                 Függőség – az ilyen típusú gyógyszer szedésénél fennáll annak kockázata, hogy függőség alakul ki. Ez a kockázat az adag és a kezelés időtartamának növelésével növekszik. Ugyancsak magasabb a kockázat azoknál a betegeknél, akik kórelőzményében alkohol- vagy gyógyszerfüggőség szerepel.

-                 Kezelés elhagyása – amikor abbahagyja a Zopigen szedését a kezelést csak fokozatosan szabad elhagyni. Bizonyos idővel a tabletta szedésének elhagyását követően azt tapasztalhatja, hogy az álmatlanság tünetei kiújulnak. Ez egyéb reakciókkal is társulhat, úgymint idegesség, fejfájás, izomfájdalom, feszültség, zavarodottság, nyugtalanság és ingerlékenység.

-                 Amnézia (memóriazavar) – a Zopigen szedése memóriavesztést okozhat. Ennek elkerülése érdekében tegyen meg mindent, hogy zavartalanul tudjon aludni! Ezért:

-            szigorúan lefekvés előtt vegye be a gyógyszert

-            legyen lehetősége a teljes éjszakát átaludni (legalább 7–8 órán át tartó megszakítás nélküli alvást kell biztosítani).

-                 Alvajárást és az azzal összefüggő egyéb viselkedésformákat, mint az „alvás közbeni vezetés”, ételkészítésre és elfogyasztására, vagy telefonálásra vonatkozó amnéziát jelentettek, azoknál a betegeknél, akik zopiklont szedtek és nem voltak teljesen éber állapotban. Az alkohol és más központi idegrendszeri depresszánsok együttes alkalmazása zopiklonnal, és a javasolt maximális adagnál nagyobb adagban alkalmazott zopiklon fokozzák ezen viselkedésformák előfordulásának valószínűségét. Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát, amennyiben ilyen viselkedésformák jelentkeznek Önnél.

-                 Pszichiátriai és ún. „paradox” reakciók – a Zopigen szedése a következő tüneteket okozhatja: nyugtalanság, izgatottság, ingerlékenység, agresszivitás, téveszmék, dührohamok, rémálmok, hallucinációk, pszichózisok, rendellenes viselkedés és egyéb viselkedési zavarok. Amennyiben a fenti tünetek bármelyikét észleli magán, a Zopigen szedését abba kell hagynia.

 

Pszichomotoros képességromlás (lásd még A készítmény hatásai a gépjárművezetéshez és a gépek kezeléséhez szükséges képességekre)

A Zopigen bevételét követően a pszichomotoros képesség, beleértve a csökkent gépjárművezetési képességet is, romlásának kockázata nőhet, ha:

     a gyógyszert az éberséget igénylő tevékenységek előtt kevesebb, mint 12 órával veszi be,

     a javasoltnál nagyobb adagot vesz be,

     Zopigent‑t vesz be, miközben egyéb központi idegrendszerre ható depresszió elleni gyógyszereket, vagy más, a zopiklon szintjét a vérben növelő gyógyszereket szed, vagy alkoholt fogyaszt.

Egyszeri alkalommal közvetlenül lefekvéskor vegye be a gyógyszert.

Ne vegyen be egy másik adagot ugyanazon az éjszakán.

 

Gyermekek és serdülők

A zopiklon nem alkalmazható 18 év alatti gyermekeknél és serdülőknél. A zopiklon biztonságosságát és hatékonyságát 18 év alatti gyermekek és serdülők esetében nem bizonyították.

 

Egyéb gyógyszerek és a Zopigen

Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét a jelenleg vagy nemrégiben szedett, valamint szedni tervezett egyéb gyógyszereiről.

-                 Mentális és érzelmi zavarok kezelésre szolgáló gyógyszerek (antipszichotikumok).

-                 Altatók.

-                 Egyéb nyugtatószerek (szedatívumok).

-                 Depresszió kezelésére szolgáló gyógyszerek (antidepresszánsok).

-                 Szorongás kezelésére szolgáló gyógyszerek (anxiolitikumok).

-                 Erős hatású fájdalomcsillapító gyógyszerek (narkotikumok, analgetikumok), úgymint kodeint és morfint tartalmazó készítmények. Fokozott izgatottság érzés (eufória) fordulhat elő, ami függőséghez vezethet.

-                 Olyan gyógyszerek, melyek májműködést csökkentő hatóanyagot, úgymint eritromicint, klaritromicint, ketokonazolt, itrakonazolt, flukonazolt, takrolimuszt vagy ritonavirt tartalmaznak. Kérdezze meg kezelőorvosát vagy gyógyszerészét, hogy milyen gyógyszereknek van ilyen hatásuk!

-                 Olyan gyógyszerek, melyek májműködést fokozó hatóanyagot, úgymint rifampicint, nefazodot, fenobarbitált és fenitoint tartalmaznak, valamint orbáncfű tartalmú készítmények. Kérdezze meg kezelőorvosát vagy gyógyszerészét, hogy milyen gyógyszereknek van ilyen hatásuk!

-                 Epilepszia kezelésére szolgáló karbamazepin hatóanyagot tartalmazó gyógyszerek.

-                 Antihisztaminok, melyek álmosságot okoznak.

-                 Érzéstelenítők és izomlazítók, melyeket sebészeti beavatkozás alatt használhatnak.

-                 Metoklopramid hatóanyagú, hányinger csillapítására szolgáló gyógyszer.

-                 Atropin hatóanyag-tartalmú gyógyszer.

 

A Zopigen filmtabletta egyidejű bevétele étellel és itallal

A gyógyszer szedése alatt nem szabad alkoholt fogyasztani, mivel ez fokozhatja a Zopigen nyugtató hatását. Ez a hatás következő nap reggeléig is kitarthat, és hatással lehet a gépjárművezetéshez szükséges képességére.

 

Terhesség és szoptatás

Ha Ön terhes vagy szoptat, illetve ha fennáll Önnél a terhesség lehetősége vagy gyermeket szeretne, a gyógyszer alkalmazása előtt beszéljen kezelőorvosával vagy gyógyszerészével.

 

Tájékoztassa kezelőorvosát, ha terhes vagy terhességet tervez. A Zopigen filmtablettát nem szabad szedni a terhesség utolsó három hónapjában, mivel ez befolyásolhatja a születendő gyermek növekedését és hatással lehet a vajúdásra is.

Amennyiben sürgős orvosi indokok miatt a kései terhesség időszakában vagy a vajúdás ideje alatt Zopigen filmtablettát vesz be, az újszülöttnél megvonási tünetek jelentkezhetnek a kialakult fizikai függőség miatt.

 

A Zopigen szedése alatt ne szoptassa gyermekét, mert a zopiklon kis mértékben átjut az anyatejbe.

 

A készítmény hatásai a gépjárművezetéshez és a gépek kezeléséhez szükséges képességekre

Ne vezessen gépjárművet vagy ne kezeljen gépeket, ha a gyógyszer szedése alatt szédülés vagy álmosság, valamint látászavarok jelentkeznek. A Zopigen álmosságot, a koncentrálóképesség elvesztését vagy izomgyengeséget okozhat.

 

A Zopigen filmtabletta károsan befolyásolhatja a gépjárművezetéshez és a gépek kezeléséhez szükséges képességeket. A csökkent képességek romlásának kockázatát növeli, ha:

-                 a Zopigen a mentális éberséget igénylő tevékenységek előtt 12 óránál kevesebb időn belül kerül bevételre,

-                 az ajánlott adagnál nagyobb adag kerül bevételre,

-                 a zopiklont más központi idegrendszeri depresszánsokkal, vagy alkohollal, vagy a zopiklon vérszintjét megemelő gyógyszerekkel együtt alkalmazzák.

A teljes éberséget, figyelmet és mozgáskoordinációt igénylő, baleseti veszéllyel járó munkavégzést, mint pl. gépek kezelése vagy gépjárművezetés, kerülni kell a zopiklon alkalmazását követően, különösen a bevételt követő 12 óra folyamán.

 

A Zopigen laktózt tartalmaz

A Zopigen 7,5 mg filmtabletta 30,8 mg laktózt tartalmaz filmtablettánként.

Amennyiben kezelőorvosa korábban már figyelmeztette Önt, hogy bizonyos cukrokra érzékeny, keresse fel kezelőorvosát, mielőtt elkezdi szedni ezt a gyógyszert.

 

 

3.       Hogyan kell szedni a Zopigen filmtablettát?

 

A gyógyszert mindig a kezelőorvosa által elmondottaknak megfelelően szedje. Amennyiben nem biztos az adagolást illetően, kérdezze meg kezelőorvosát vagy gyógyszerészét.

 

A tablettát közvetlenül lefekvés előtt, egy pohár vízzel kell bevenni.

 

A készítmény ajánlott adagja:

 

Felnőttek: 1 filmtabletta (7,5 mg) közvetlenül lefekvés előtt. Ezt az adagot nem szabad túllépni.

 

Időskorúak, legyengült állapotú vagy vese- és májkárosodásban szenvedő betegek, vagy légzési zavarok esetén: Ezeknek a betegeknek a javasolt kezdő adag 3,75 mg*, közvetlenül lefekvés előtt bevéve.

 

*Amennyiben 3,75 mg-os adag bevétele szükséges az ezzel a készítménnyel nem megvalósítható.

 

Alkalmazása gyermekeknél és serdülőknél

A zopiklon 18 évesnél fiatalabb gyermekeknél és serdülőknél nem alkalmazható. A zopiklon biztonságosságát és hatásosságát 18 évesnél fiatalabb gyermekek és serdülők esetében nem igazolták.

 

Amennyiben néhány hét után azt tapasztalja, hogy a tabletta már nem hat olyan mértékben, mint a kezelés megkezdésekor, akkor keresse fel kezelőorvosát, mivel az adag módosítására lehet szükség.

 

Mennyi ideig kell szednie a Zopigen filmtablettát

A kezelés időtartamának a lehető legrövidebbnek kell lennie. Ez általában néhány naptól két hétig terjedhet. A kezelés időtartama nem haladhatja meg 4 hetet, beleértve a fokozatos elhagyás folyamatát is.

 

Kezelőorvosa a készítmény fokozatos elhagyását fogja tanácsolni Önnek, figyelemmel az Ön egyéni szükségletére. Egyes esetekben ez tovább fog tartani, mint a kezelés javasolt maximális időtartama.

 

Ha az előírtnál több Zopigen filmtablettát vett be

Azonnal forduljon kezelőorvosához vagy a legközelebbi kórház sürgősségi osztályához. Ne menjen kíséret nélkül orvosi segítségért. A túladagolás bekövetkezése esetén igen gyorsan egyre álmosabb lesz. Vigye magával a gyógyszer dobozát és a megmaradt tablettákat. A túladagolás tünetei a nagyfokú álmosságtól egészen a kómáig vezethetnek. Ezek a tünetek felerősödhetnek, ha a túladagolás alkoholfogyasztással együtt következik be.

 

Ha elfelejtette bevenni a Zopigen filmtablettát

Ha elfelejtette bevenni az adagot közvetlenül lefekvés előtt, de az éjszaka folyamán eszébe jut, csak akkor vegye be a kihagyott adagot, ha van lehetősége még 7‑8 órát zavartalanul aludnia. Amennyiben ez nem lehetséges, akkor a következő adagot a következő este lefekvés előtt vegye be. Ne vegyen be kétszeres adagot a kihagyott adag pótlására.

 

Ha idő előtt abbahagyja a Zopigen filmtabletta alkalmazását

A kezelést fokozatosan kell abbahagyni, különben a Zopigen kezelést indokoló tünetek még intenzívebben jelentkeznek újra (“Rebound” álmatlanság). Egyéb megvonási tünetek a következők lehetnek: szorongás, nyugtalanság és hangulatváltozás. Ezek a tünetek azonban idővel majd megszűnnek.

 

A Zopigen filmtablettával szembeni fizikai függőség kialakulása esetén a kezelés hirtelen abbahagyásakor a következő tünetek jelentkezhetnek: fejfájás, feszültség, izomfájdalom, zavartság, szorongás, nyugtalanság és ingerlékenység. Súlyosabb esetekben egyéb tünetek is jelentkezhetnek, úgymint fényre, zajra és fizikai érintésre való túlérzékenység, hallucináció, epilepsziás görcsök, személyiségzavar, végtagzsibbadás, olyan érzés, hogy a világ nem valóságos Ön körül (realitásérzés elvesztése).

 

Ha bármilyen további kérdése van a gyógyszer alkalmazásával kapcsolatban, kérdezze meg kezelőorvosát vagy gyógyszerészét.

 

 

4.       Lehetséges mellékhatások

 

Mint minden gyógyszer, így ez a gyógyszer is okozhat mellékhatásokat, amelyek azonban nem mindenkinél jelentkeznek.

 

A Zopigen alkalmazása során a leggyakrabban jelentett mellékhatás az enyhe keserű vagy fémes utóíz.

 

A gyógyszer szedése során nagyon ritkán előfordulhatnak súlyos túlérzékenységi reakciók is, ezért az alábbi tünetek jelentkezésekor azonnal hagyja abba a gyógyszer szedését és haladéktalanul tájékoztassa kezelőorvosát:

 

·                csalánkiütés; arc-, nyelv-, illetve a torok vizenyős duzzanata, légzési és nyelési nehézségek (angioödéma) (nagyon ritka gyakoriságú mellékhatás, 10 000-ből kevesebb, mint 1 beteget érint).

·                a fenti tünetekhez hasonlóan általában az egész testre kiterjedő csalánkiütéssel, az arc- nyelv- és/vagy gége duzzanatával, légszomjjal, alacsony vérnyomással, szívritmuszavarral, szédüléssel, ájulással járó állapot, ami életveszélyes sokkig fokozódhat (anafilaxiás sokk) (nagyon ritka gyakoriságú mellékhatás 10 000-ből kevesebb, mint 1 beteget érint).

 

Egyéb mellékhatások lehetnek

 

Gyakori mellékhatások (100-ből 1-10 beteget érint)

·                elhúzódó álmosság,

·                ízérzés zavar (keserű szájíz)

·                szájszárazság

 

Nem gyakori mellékhatások (1000-ből 1-10 beteget érint)

·                rémálmok,

·                izgatottság,

·                szédülés,

·                fejfájás,

·                hányinger,

·                fáradtság

 

Ritka mellékhatások (10 000-ből 1-10 beteget érint):

·                zavarodottság,

·                rendellenes libidó,

·                ingerlékenység,

·                agresszió,

·                hallucináció

·                emlékezetkiesés (főleg az alvás megszakadása esetén, vagy ha a filmtabletta bevétele és a lefekvés közti idő elhúzódik),

·                nehézlégzés

·                bőrkiütés,

·                viszketés,

·                főleg idősek esetén elesés

 

Nagyon ritka mellékhatások (10 000-ből kevesebb, mint 1 beteget érint):

·                emelkedett májenzim értékek.

 

Mellékhatások, amelyeknek gyakorisága nem ismert (a gyakoriság a rendelkezésre álló adatok alapján nem becsülhető meg):

·           nyugtalanság,

·           téveszmék,

·           harag,

·           nem megfelelő viselkedés (emlékezetkieséssel lehetséges összefüggésben) nem teljesen éber állapotban végzett tevékenységek, mint pl. alvajárás, alvás közbeni vezetés, vagy telefonálás

·           a mozgáskoordináció zavara,

·           kéz- és lábzsibbadás, bizsergés („hangyamászás” érzése)

·           kognitív zavarok, mint pl. memóriazavar, figyelemzavar, beszédzavar

·           kettőslátás,

·           légzéslassulás, légzési zavarok,

·           gyomor- és bélpanaszok,

·           izomgyengeség,

·           tartós kezelés esetén függőség kialakulása,

·           a kezelés hirtelen megszakításakor megvonási tünetek: elsősorban álmatlanság, fejfájás, nyugtalanság, de jelentkezhet izomfájdalom, szorongás, remegés, verejtékezés, izgatottság, zavarodottság, szívdobogás-érzés, szapora szívverés, delírium, rémálmok, ingerlékenység. Súlyos esetekben: a végtagok zsibbadása, bizsergése, fokozott érzékenység fényre, hangokra, fizikai érintésre, hallucinációk. Nagyon ritkán görcsrohamok is előfordulhatnak.

 

Mellékhatások bejelentése

 

Ha Önnél bármilyen mellékhatás jelentkezik, tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét. Ez a betegtájékoztatóban fel nem sorolt bármilyen lehetséges mellékhatásra is vonatkozik.

A mellékhatásokat közvetlenül a hatóság részére is bejelentheti az V. függelékben található elérhetőségeken keresztül.

 

A mellékhatások bejelentésével Ön is hozzájárulhat ahhoz, hogy minél több információ álljon rendelkezésre a gyógyszer biztonságos alkalmazásával kapcsolatban.

 

 

5.       Hogyan kell a Zopigen filmtablettát tárolni?

 

A gyógyszer gyermekektől elzárva tartandó!

 

A dobozon feltüntetett lejárati idő (Felhasználható:) után ne szedje ezt a gyógyszert. A lejárati idő az adott hónap utolsó napjára vonatkozik.

 

Legfeljebb 25°C‑on, az eredeti csomagolásban tárolandó.

 

Semmilyen gyógyszert ne dobjon a szennyvízbe vagy a háztartási hulladékba. Kérdezze meg gyógyszerészét, hogy mit tegyen a már nem használt gyógyszereivel. Ezek az intézkedések elősegítik a környezet védelmét.

 

 

6.       A csomagolás tartalma és egyéb információk

 

Mit tartalmaz a Zopigen filmtabletta?

-        A készítmény hatóanyaga: 7,50 mg zopiklon filmtablettánként.

-        Egyéb összetevők:magnézium-sztearát, povidon, vízmentes laktóz, vízmentes kalcium-hidrogén-foszfát, kukoricakeményítő,

Bevonat: Opadry White Y-1-7000 színkeverék {hipromellóz, titán-dioxid (E171), makrogol 400}.

 

Milyen a Zopigen filmtabletta külleme és mit tartalmaz a csomagolás?

Fehér, ovális filmbevonatú tabletta, egyik oldalán mélynyomású "Z" kódjelzés-bemetszés-"Z" kódjelzés, másik oldalán mélynyomású "7.5" jelzéssel. Törési felülete fehér színű.

A bemetszés csak a széttörés elősegítésére szolgál, és nem arra, hogy a készítményt két egyenlő részre ossza.

 

Csomagolás: 5 db vagy 7 db filmtablettát tartalmazó zöld, átlátszatlan PVC/PVDC//Al buborékcsomagolás.

5 db, 7 db, 10 db, 14 db, 20 db, 21 db, 28 db, 30 db, 56 db, 60 db, 84 db, 90 db vagy 100 db filmtablettát tartalmazó dobozban.

100 db tablettát tartalmazó polipropilén tartály.

 

Nem feltétlenül mindegyik kiszerelés kerül kereskedelmi forgalomba.

 

A forgalomba hozatali engedély jogosultja

Generics [UK] Ltd.

Station Close, Potters Bar, Hertfordshire, EN6 1TL,

Egyesült Királyság

 

Gyártók

McDermott Laboratories Ltd t/a Gerard Laboratories

35/36 Baldoyle Industrial Estate, Grange Road, Dublin 13,

Írország

 

5x, 7x, 10x, 14x, 20x, 21x, 28x

Generics [UK] Ltd

Station Close, Potters Bar, Hertfordshire, EN6 1TL,

Egyesült Királyság

 

30x

Pharma Pack Hungary Gyógyszergyártó Kft.

2040 Budaörs, Vasút u. 13.

Magyarország

 

OGYI-T-8768/09           30 x

OGYI-T-8768/10           5 x

OGYI-T-8768/11           7 x

OGYI-T-8768/12           10 x

OGYI-T-8768/13           14 x

OGYI-T-8768/14           20 x

OGYI-T-8768/15           21 x

OGYI-T-8768/16           28 x

 

A betegtájékoztató legutóbbi felülvizsgálatának dátuma: 2016. március

Besorolás típusa

Kiszerelés

30x

összefoglaló kép
 

Csak a Raktárkészlet listában található gyógyszertárakban van lehetőség lefoglalni a készítményt és átvenni. A készítményt kiszállítani, valamint másik, a listában nem szereplő gyógyszertárban átvenni nem lehetséges!


Az egyszerre lefoglalható mennyiség termékenként 3 db.

A foglalás leadása nem minősül szerződéskötésnek illetve vásárlásnak, kizárólag foglalási célokat szolgál. A gyógyszertár a lehető legrövidebb időn belül visszajelez (ez akár 1-3 munkanapig is eltarthat) a termék elérhetőségével illetve átvételével kapcsolatban, ugyanis weboldalunkon található készletinformációk tájékoztató jellegűek. A visszajelzésig szíves türelmét kérjük. A lefoglalt termékeket 3 napig tudja átvenni a kiválasztott gyógyszertárban, az át nem vett rendeléseket a határidő lejártát követő munkanapon töröljük, azt kiadni nem áll módunkban.


Figyelem!

A készítményt csak a vény tulajdonosa vagy annak meghatalmazottja veheti át. A gyógyszertár kizárólag a vényen szereplő terméket illetve mennyiséget adhatja ki, függetlenül a megrendelésben szereplő adatoktól.