Keresés

2

Találatok

3

Kiválasztás

4

Foglalás

Topamax 50 mg filmtabletta 60x

Vény ellenében vagy támogatással kiadható termék

A készítmény térítési díja a felírás jogcímétől függően változhat. A foglalás kiadása a vény tulajdonosának, vagy az átvevőnek felírás igazolással kell rendelkezni!

in stock iconFoglalható

A termék kizárólag az alábbi gyógyszertárakban foglalható.

leírás
Topamax 50 mg filmtabletta 60x
összefoglaló kép

Topamax 50 mg filmtabletta 60x leírás, használati útmutató

Cikkszám

437776

Besorolás típusa
Hatóanyag
Kiszerelés 60x

Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számára

 

Topamax 25 mg filmtabletta

Topamax 50 mg filmtabletta

Topamax 100 mg filmtabletta

Topamax 200 mg filmtabletta

 

topiramát

 

 

Mielőtt elkezdi szedni ezt a gyógyszert, olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót, mert az Ön számára fontos információkat tartalmaz.

·                Tartsa meg a betegtájékoztatót, mert a benne szereplő információkra a későbbiekben is szüksége lehet.

·                További kérdéseivel forduljon kezelőorvosához vagy gyógyszerészéhez.

·                Ezt a gyógyszert az orvos kizárólag Önnek írta fel. Ne adja át a készítményt másnak, mert számára ártalmas lehet még abban az esetben is, ha a betegsége tünetei az Önéhez hasonlóak.

·                Ha Önnél bármilyen mellékhatás jelentkezik, tájékoztassa erről kezelőorvosát vagy gyógyszerészét. Ez a betegtájékoztatóban fel nem sorolt bármilyen lehetséges mellékhatásra is vonatkozik. Lásd 4. pont.

 

A betegtájékoztató tartalma:

1.             Milyen típusú gyógyszer a Topamax és milyen betegségek esetén alkalmazható?

2.             Tudnivalók a Topamax szedése előtt

3.       Hogyan kell szedni a Topamaxot?

4.       Lehetséges mellékhatások

5.       Hogyan kell a Topamaxot tárolni?

6.       A csomagolás tartalma és egyéb információk

 

 

1.       Milyen típusú gyógyszer a Topamax és milyen betegségek esetén alkalmazható?

 

A Topamax az „epilepszia elleni gyógyszerek” nevű gyógyszercsoportba tartozik. A gyógyszert használják:

·                felnőttek és 6 éves kor feletti gyermekek epilepsziás görcsrohamainak kezelésére önmagában;

·                felnőttek és 2 éves vagy idősebb gyermekek epilepsziás görcsrohamainak kezelésére egyéb gyógyszerekkel;

·                felnőttek migrénes fejfájásának megelőzésére.

 

 

2.       Tudnivalók a Topamax szedése előtt

 

Ne szedje a Topamaxot

·                ha allergiás a topiramátra vagy a gyógyszer (6. pontban felsorolt) egyéb összetevőjére.

·                migrén megelőzésére, ha terhes vagy ha teherbe eshet, és nem használ hatásos fogamzásgátlást (további információért lásd a „Terhesség és szoptatás” pontot).

 

Ha bizonytalan abban, hogy a fentiek vonatkoznak-e Önre, a Topamax alkalmazása előtt beszéljen kezelőorvosával vagy gyógyszerészével.

 

Figyelmeztetések és óvintézkedések

A Topamax szedése előtt beszéljen kezelőorvosával vagy gyógyszerészével, ha:

·                vesebetegsége van, főképpen vesekövei, vagy művesekezelésben részesül,

·                kórtörténetében vér- és testfolyadék eltérések szerepelnek (metabolikus acidózis),

·                májbetegségei vannak,

·                szempanaszai vannak, főképpen zöldhályog (glaukóma),

·                növekedési zavara van,

·                magas zsírtartalmú diétán van (ketogén diéta),

·                terhes vagy terhes lehet (további információért lásd a „Terhesség és szoptatás” pontot).

 

Ha bizonytalan abban, hogy a fentiek közül valamelyik vonatkozik Önre, beszéljen kezelőorvosával vagy gyógyszerészével a Topamax alkalmazása előtt.

 

Fontos, hogy ne hagyja abba gyógyszere szedését mindaddig, amíg kezelőorvosával nem beszélt.

 

Bármilyen topiramát‑tartalmú, a Topamax helyettesítésére adott gyógyszer bevétele előtt is beszélnie kell kezelőorvosával.

 

Ha Topamaxot alkalmaz, veszíthet testsúlyából, ezért ennek a gyógyszernek az alkalmazása során rendszeresen ellenőriznie kell testsúlyát. Ha Ön túl sokat veszít testsúlyából, vagy egy gyermek, aki ezt a gyógyszert alkalmazza, nem gyarapszik megfelelően, beszélnie kell kezelőorvosával.

 

Antiepileptikumokkal, pl. Topamax-szal kezelt emberek közül néhánynak önveszélyes vagy öngyilkossági gondolatai támadtak. Ha bármikor ilyen gondolatai vannak, azonnal forduljon kezelőorvosához.

 

Egyéb gyógyszerek és a Topamax

Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét a jelenleg vagy nemrégiben szedett, valamint szedni tervezett egyéb gyógyszereiről.

A Topamax és bizonyos egyéb gyógyszerek befolyásolhatják egymás hatását. Néha az Ön által szedett egyéb gyógyszerek némelyikének vagy a Topamaxnak az adagját módosítani kell.

 

Feltétlenül beszéljen kezelőorvosával vagy gyógyszerészével, ha az alábbiakat szedi:

·                olyan egyéb gyógyszereket, melyek károsan befolyásolják vagy rontják gondolkodását, koncentrációját vagy az izomkoordinációt (pl. olyan központi idegrendszeri depresszív gyógyszerek, mint pl. izomlazítók és nyugtatók).

·                fogamzásgátló tablettákat. A Topamax csökkentheti a fogamzásgátló tabletták hatékonyságát.

 

Tájékoztassa kezelőorvosát, ha menstruációs vérzésében változás következik be, mialatt fogamzásgátló tablettát és Topamaxot szed.

 

Készítsen listát az Ön által szedett összes gyógyszerről. Új gyógyszer szedésének megkezdése előtt mutassa meg kezelőorvosának vagy gyógyszerészének ezt a listát.

 

Beszélnie kell kezelőorvosával vagy gyógyszerészével az egyéb gyógyszereiről, köztük az egyéb, epilepszia ellenes gyógyszerekről, riszperidonról, lítiumról, hidroklorotiazidról, metforminról, pioglitazonról, gliburidról, amitriptilinről, propranololról, diltiazemről, venlafaxinról, flunarizinről, lyukaslevelű orbáncfűről (depresszió kezelésére használt gyógynövénykészítmény).

 

Ha bizonytalan abban, hogy a fentiek közül valamelyik vonatkozik Önre, beszéljen kezelőorvosával vagy gyógyszerészével a Topamax alkalmazása előtt.

 

A Topamax egyidejű bevétele étellel és itallal

A Topamaxot beveheti étellel vagy anélkül. A vesekőképződés megelőzése érdekében a Topamax szedése alatt napközben igyon bőségesen folyadékot. Alkohol fogyasztását kerülnie kell, ha Topamaxot szed.

 

Terhesség és szoptatás

Ha Ön terhes vagy szoptat, illetve ha fennáll Önnél a terhesség lehetősége vagy gyermeket szeretne, a gyógyszer szedése előtt beszéljen kezelőorvosával.

Kezelőorvosa meg fogja beszélni Önnel a fogamzásgátlók alkalmazását, valamint azt is megbeszéli majd Önnel, hogy megfelelő‑e a Topamax az Ön számára. Ha terhessége alatt Topamaxot szed, hasonlóan az egyéb antiepileptikum készítményekhez, fennáll a születendő gyermek károsodásának veszélye. Bizonyosodjon meg afelől, hogy tisztában van az epilepszia kezelésére adott Topamax terhesség alatti alkalmazásának kockázataival és előnyeivel.

 

Migrén megelőzésére nem szabad szednie a Topamaxot, ha terhes vagy ha teherbe eshet, és nem használ hatásos fogamzásgátlást.

 

Azoknak az anyáknak, akik a Topamax szedése alatt szoptatnak, a lehető leghamarabb meg kell mondaniuk az orvosnak, ha a csecsemőnél bármi szokatlant tapasztalnak.

 

A készítmény hatásai a gépjárművezetéshez és a gépek kezeléséhez szükséges képességekre

Szédülés, fáradtság és látászavarok előfordulhatnak a Topamax‑kezelés során. Ne vezessen gépjárművet, ne használjon szerszámokat, és ne kezeljen gépeket mindaddig, amíg nem beszélt kezelőorvosával.

 

A Topamax tejcukrot (laktózt) tartalmaz

Amennyiben kezelőorvosa korábban már figyelmeztette Önt, hogy bizonyos cukrokra érzékeny, keresse fel orvosát, mielőtt elkezdi szedni ezt a gyógyszert.

 

 

3.       Hogyan kell szedni a Topamaxot?

 

A gyógyszert mindig a kezelőorvosa által elmondottaknak megfelelően szedje. Amennyiben nem biztos az adagolást illetően, kérdezze meg kezelőorvosát vagy gyógyszerészét.

 

·                Kezelőorvosa rendszerint a Topamax alacsony adagjával fogja kezdeni a kezelést, és az adagot lassan fogja emelni, az Ön számára leghatásosabb adagig.

·                A Topamax tablettákat egészben kell lenyelni. Kerülje a tabletták szétrágását, mivel keserű íz maradhat utánuk.

·                A Topamax bevehető étkezés előtt, alatt vagy után. Amíg Topamaxot szed, a vesekőképződés megelőzése érdekében napközben igyon bőségesen folyadékot.

 

Ha az előírtnál több Topamaxot vett be

·                Azonnal keressen fel egy orvost. Vigye a gyógyszeres dobozt magával.

·                Álmosnak, fáradtnak vagy kevésbé élénknek érezheti magát; koordinációs zavara; beszéd vagy koncentrálási nehézsége; kettőslátása vagy látászavara lehet; alacsony vérnyomás következtében szédülést érezhet; lehangoltságot vagy izgatottságot érezhet, vagy hasi fájdalma vagy görcsrohamai lehetnek.

 

Túladagolás előfordulhat, ha a Topamax-szal együtt egyéb gyógyszereket is szed.

 

Ha elfelejtette bevenni a Topamaxot

·                Ha elfelejt egy adagot bevenni, amint eszébe jut, vegye be. Azonban ha már majdnem eljött a következő adag bevételének ideje, hagyja ki az elfelejtett adagot, és a szokásos módon folytassa a szedést. Ha két vagy több adag bevételét felejti el, keresse fel kezelőorvosát.

·                Ne vegyen be kétszeres adagot (két adagot egyidejűleg) a kihagyott adag pótlására.

 

Ha idő előtt abbahagyja a Topamax szedését

Ne hagyja abba a gyógyszer szedését kivéve, ha kezelőorvosa mondta, hogy így tegyen. Tünetei visszatérhetnek. Ha kezelőorvosa úgy dönt, hogy leállítja ennek a gyógyszernek az alkalmazását, az Ön adagját fokozatosan lehet csökkenteni, néhány napon át.

 

Ha bármilyen további kérdése van a gyógyszer alkalmazásával kapcsolatban, kérdezze meg kezelőorvosát vagy gyógyszerészét.

 

 

4.       Lehetséges mellékhatások

 

Mint minden gyógyszer, így ez a gyógyszer is okozhat mellékhatásokat, amelyek azonban nem mindenkinél jelentkeznek.

 

Azonnal beszéljen kezelőorvosával vagy kérjen orvosi ellátást, ha a következő mellékhatásai vannak:

 

Nagyon gyakori (10 betegből több mint 1 beteget érinthet)

·                depresszió (újonnan jelentkező vagy súlyosbodó).

 

Gyakori (10 betegből legfeljebb 1 beteget érinthet)

·                görcsrohamok,

·                szorongás, ingerlékenység, hangulatváltozások, zavartság, tájékozódási zavar,

·                koncentrálási problémák, lassú gondolkodás, emlékezetvesztés, emlékezetzavar (újonnan jelentkező, hirtelen változás vagy súlyosbodás),

·                vesekő, gyakori vagy fájdalmas vizeletürítés.

 

Nem gyakori (100 betegből legfeljebb 1 beteget érinthet)

·                emelkedett savszint a vérben (okozhatja nehézlégzés, beleértve a légzésszomj, étvágytalanság, hányinger, hányás, túlzott fáradtság, gyors vagy szabálytalan szívverés),

·                csökkent vagy hiányzó verejtékezés (különösen az olyan fiatal gyermekeknél, akik magas hőmérsékletnek vannak kitéve),

·                súlyos önkárosító gondolatok, súlyos önkárosítás kísérlete,

·                részleges látótérkiesés.

 

Ritka mellékhatások (1000 betegből legfeljebb 1 beteget érinthet)

·                zöldhályog (glaukóma), a folyadékelfolyás akadályozottsága a szemben, mely a nyomás növekedését okozza; fájdalom és látáscsökkenés,

 

Alább felsorolt egyéb mellékhatások. Ha ezek súlyossá válnak, beszéljen kezelőorvosával vagy gyógyszerészével:

 

Nagyon gyakori (10 betegből több mint 1 beteget érinthet)

·                eldugult orr, orrfolyás vagy torokfájás,

·                bizsergő érzés, fájdalom és/vagy zsibbadás a test különböző részein,

·                álmosság, fáradtság,

·                szédülés,

·                hányinger, hasmenés,

·                testsúlycsökkenés.

 

Gyakori (10 betegből legfeljebb 1 beteget érinthet)

·                vérszegénység (alacsony vörösvértestszám),

·                allergiás reakció (pl. bőrkiütés, vörösség, viszketés, arcduzzanat, csalánkiütés),

·                étvágytalanság, étvágycsökkenés,

·                agresszió, izgatottság, düh, szokatlan viselkedés

·                elalvási vagy átalvási nehézség,

·                szóbeli közléssel kapcsolatos problémák vagy beszédzavar, elmosódott beszéd,

·                ügyetlenség vagy koordináció hiánya, járáskor bizonytalanság érzése,

·                a mindennapi feladatok ellátásához szükséges képességek csökkenése,

·                ízérzékelés csökkenése, elvesztése vagy hiánya,

·                önkéntelen remegés vagy rángatódzás; gyors, önkéntelen szemmozgások,

·                látászavar, mint pl. kettős látás, homályos látás, látáscsökkenés, a szem alkalmazkodó képességének nehezítettsége,

·                forgó jellegű szédülés (vertigó), fülcsengés, fülfájdalom,

·                légszomj,

·                köhögés

·                orrvérzés,

·                láz, rossz közérzet, gyengeség,

·                hányás, székrekedés, hasi fájdalom vagy kellemetlen érzés, emésztési zavar, gyomor- vagy bélfertőzés,

·                szájszárazság,

·                hajhullás,

·                viszketés,

·                ízületi fájdalom vagy duzzanat, izomgörcsök vagy izomrángatódzás, izomfájdalom vagy izomgyengeség, mellkasi fájdalom

·                testsúlygyarapodás.

 

Nem gyakori (100 betegből legfeljebb 1 beteget érinthet)

·                a vérlemezkék számának csökkenése (a vérzés megszüntetését segítő alakos elemek), a fertőzés elleni védekezést segítő fehérvérsejtek számának csökkenése, a vér káliumszintjének csökkenése,

·                májenzimek emelkedése az eozinofil sejtek (a fehérvérsejtek egy típusa) számának emelkedése a vérben,

·                duzzadt nyirokcsomók a nyakon, hónaljban vagy lágyékban,

·                étvágynövekedés,

·                emelkedett hangulat,

·                olyan dolgok hallása, látása vagy érzékelése, melyek nincsenek ott, súlyos mentális zavar (pszichózis),

·                érzelemhiány kimutatása és/vagy érzése, szokatlan bizalmatlanság, pánikroham,

·                olvasási problémák, beszédzavar, problémák a kézírással,

·                nyugtalanság, fokozott aktivitás,

·                lelassult gondolkodás, ébrenlét vagy a kezdeményező képesség károsodása,

·                kevesebb vagy lassú testmozgás, önkéntelen kóros vagy ismétlődő izommozgások,

·                ájulás,

·                rendellenes tapintási érzékelés; károsodott tapintási érzékelés,

·                megváltozott, csökkent szagérzékelés, vagy a szaglás elvesztése

·                szokatlan érzés vagy érzékelés, mely migrén vagy bizonyos típusú görcs előjele lehet,

·                szemszárazság, fényérzékenység, szemhéj rángatódzása, könnyezés,

·                halláscsökkenés vagy hallásvesztés, az egyik fülben hallásvesztés,

·                lassú vagy szabálytalan szívverés, szívdobogás érzése a mellkasban,

·                alacsony vérnyomás, felálláskor előforduló alacsony vérnyomás (következésképpen néhány Topamaxot szedő betegnek ájulásérzése lehet, szédülhet, vagy hirtelen felálláskor vagy felüléskor elájulhat),

·                hőhullám, melegségérzet,

·                pankreatitisz (hasnyálmirigy-gyulladás),

·                fokozott bélgázképződés, gyomorégés, hasi teltségérzet vagy felpuffadás,

·                ínyvérzés, fokozott nyálelválasztás, nyáladzás, rossz szagú lehelet,

·                fokozott folyadékbevitel és szomjúságérzet,

·                bőrelszíneződés,

·                izommerevség, az oldalakban jelentkező fájdalom,

·                vér a vizeletben, vizelettartási képtelenség (inkontinencia), sürgető vizelési inger, lágyék- vagy vesefájdalom,

·                nehézség az erekció elérésében vagy megtartásában, szexuális zavar,

·                influenza-szerű tünetek,

·                hideg kéz- és lábujjak,

·                részegség érzése,

·                tanulási nehézség.

 

Ritka (1000 betegből legfeljebb 1 beteget érinthet)

·                fokozottan emelkedett hangulat,

·                öntudatvesztés,

·                vakság az egyik szemen, átmeneti vakság, éjszakai vakság,

·                tompalátás,

·                duzzanat a szemben és a szem körül,

·                a hidegnek kitett kéz- és lábujjakon zsibbadás, bizsergés és színváltozás (fehér, kék, majd vörös),

·                májgyulladás, májelégtelenség,

·                Stevens‑Johnson szindróma, amely életveszélyes állapot lehet, és megjelenhet különböző nyálkahártyával fedett területek (mint a száj, orr és szem) fekélyeként, bőrkiütésként és hólyagképződésként.

·                 szokatlan bőrszag,

·                 kellemetlen érzés a karokban és lábakban,

·                 vesebetegség,

 

Nem ismert (a gyakoriság a rendelkezésre álló adatokból nem állapítható meg)

·         Makulopátia, annak a kis pontnak (sárga folt) a megbetegedése, ahol a legélesebb a látás a szem ideghártyán. Fel kell keresnie kezelőorvosát, ha látásában változást vagy látáscsökkenést észlel.

·         A felhám toxikus elhalása (toxikus epidermális nekrózis) egy életveszélyes állapot, mely a Steven‑Johnson szindróma súlyosabb formája, melyet kiterjedt hólyagosodás és a bőr külső rétegének a leválása jellemez (lásd ritka mellékhatások).

 

Gyermekek

A mellékhatások gyermekeknél általában hasonlóak a felnőtteknél megfigyeltekkel, de az alábbi mellékhatások gyakoribbak lehetnek a gyermekeknél, mint a felnőtteknél:

 

·                 koncentrációs problémák,

·                 emelkedett savszint a vérben,

·                 súlyos önkárosító gondolatok,

·                 fáradtság,

·                 csökkent vagy fokozott étvágy,

·                 agresszió, szokatlan viselkedés

·                 elalvási vagy átalvási nehézség,

·                 járáskor jelentkező bizonytalanságérzés,

·                 rossz közérzet,

·                 csökkent káliumszint a vérben,

·                 nem mutat és/vagy nem érez érzelmeket,

·                 könnyezés,

·                 lassú szívverés vagy szívritmuszavar,

 

Egyéb mellékhatások, amelyek gyermekeknél jelentkezhetnek:

 

Gyakori (10 beteg közül legfeljebb 1 beteget érinthet)

·                 forgó jellegű szédülés (vertigó),

·                 hányás,

·                 láz.

 

Nem gyakori (100 beteg közül legfeljebb 1 beteget érinthet)

·                 az eozinofil sejtek (a fehérvérsejtek egy típusa) számának emelkedése a vérben,

·                 fokozott aktivitás,

·                 melegségérzet,

·                 tanulási nehézség.

 

Mellékhatások bejelentése

 

Ha Önnél bármilyen mellékhatás jelentkezik, tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét. Ez a betegtájékoztatóban fel nem sorolt bármilyen lehetséges mellékhatásra is vonatkozik.

A mellékhatásokat közvetlenül a hatóság részére is bejelentheti az V. függelékben található elérhetőségeken keresztül.

 

A mellékhatások bejelentésével Ön is hozzájárulhat ahhoz, hogy minél több információ álljon rendelkezésre a gyógyszer biztonságos alkalmazásával kapcsolatban.

 

 

5.       Hogyan kell a Topamaxot tárolni?

 

A gyógyszer gyermekektől elzárva tartandó!

 

A tartályon/dobozon feltüntetett lejárati idő után ne alkalmazza ezt a gyógyszert. A lejárati idő az adott hónap utolsó napjára vonatkozik.

 

Legfeljebb 25°C-on tárolandó. A nedvességtől való védelem érdekében az eredeti (buborékcsomagolás vagy tartály) csomagolásban tárolandó.

A nedvességtől való védelem érdekében a tartályt tartsa jól lezárva.

 

Semmilyen gyógyszert ne dobjon a szennyvízbe vagy a háztartási hulladékba. Kérdezze meg gyógyszerészét, hogy mit tegyen a már nem használt gyógyszereivel. Ezek az intézkedések elősegítik a környezet védelmét.

 

 

6.       A csomagolás tartalma és egyéb információk

 

Mit tartalmaz a Topamax?

-                 A készítmény hatóanyaga a topiramát.

A Topamax tablettánként 25, 50, 100, 200 mg topiramátot tartalmaz.

 

-        A Topamax egyéb összetevői az alább felsoroltak:

Tabletta mag:

laktóz-monohidrát

hidegen duzzadó kukoricakeményítő

mikrokristályos cellulóz

karboximetil keményítő nátrium (A típus)

magnézium-sztearát

 

Filmbevonat:

OPADRY White, Yellow, Pink1, karnauba viasz

1OPADRY tartalmaz: hipromellózt, makrogolt, poliszorbát 80-t és színezőanyagként titán-dioxidot (E171) {minden hatáserősség}, sárga vas-oxidot (E172) {50 mg és 100 mg} és vörös vas-oxidot (E172) {200 mg}.

 

Milyen a Topamax külleme és mit tartalmaz a csomagolás?

A készítmény leírása

 

25 mg: fehér, kerek, 6 mm átmérőjű, egyik oldalán „TOP”, a másik oldalán „25” jelzéssel ellátott tabletta.

 

50 mg: világossárga, kerek, 7 mm átmérőjű, egyik oldalán „TOP”, a másik oldalán „50” jelzéssel ellátott tabletta.

 

100 mg: sárga, kerek, 9 mm átmérőjű, egyik oldalán „TOP”, a másik oldalán „100” jelzéssel ellátott tabletta.

 

200 mg: lazac színű, kerek, 10 mm átmérőjű, egyik oldalán „TOP”, a másik oldalán „200” jelzéssel ellátott tabletta.

 

Garanciazáras kupakkal lezárt átlátszatlan műanyag tartályban 20, 28, 30, 50, 56, 60, 100 vagy 200 (2 x 100) tabletta. Minden egyes tartály nedvességkötő betétet tartalmaz, amit nem szabad lenyelni.

 

Alumínium/alumínium buborékcsomagolás. 10, 20, 28, 30, 50, 56, 60, 100 vagy 200 (2 x 100) tablettát tartalmazó kiszerelések.

Az egyes buborékcsomagolások (alu/alu) dobozba vannak csomagolva.

 

Nem feltétlenül mindegyik kiszerelés kerül kereskedelmi forgalomba.

 

A forgalomba hozatali engedély jogosultja

Janssen-Cilag Kft.

1123 Budapest

Nagyenyed utca 8‑14.

Magyarország

 

Gyártó

Janssen Pharmaceutica NV

Turnhoutseweg 30,

2340 Beerse,

Belgium

 

Janssen-Cilag S.p.A

Via C. Janssen, Borgo S. Michele, 04100 Latina (LT)

Olaszország

 

Ezt a gyógyszert az Európai Gazdasági Térség tagállamaiban az alábbi neveken engedélyezték:

Ausztria:                        Topamax‑Filmtabletten

Belgium:                        Topamax tabletten

Bulgária:                        TOPAMAX

Ciprus:                           TOPAMAX tabs

Csehország:                   Topamax

Dánia:                            Topimax

Észtország:                    TOPAMAX

Finnország:                    Topimax tabletti, kalvopäällysteinen

Franciaország:               EPITOMAX, COMPRIME PELLICULE

Németország:                 Topamax Filmtabletten

Görögország:                 TOPAMAC

Magyarország                Topamax filmtabletta

Izland:                           Topimax filmuhúðaðar töflur

Írország:                        TOPAMAX Tablets

Olaszország:                  TOPAMAX compresse rivestite con film, 60 compresse

Lettország:                     Topamax coated tablets

Litvánia:                        Topamax

Luxemburg:                   Topamax comprimés

Málta:                            Topamax

Hollandia:                      Topamax, filmomhulde tabletten

Norvégia:                       Topimax Tabletter filmdrasjert

Lengyelország:              Topamax tabletki powlekane

Portugália:                     Topamax

Románia:                       TOPAMAX tablets

Szlovákia:                      Topamax

Szlovénia:                      TOPAMAX filmsko oblozene tablete

Spanyolország:              TOPAMAX Comprimidos recubiertos

Svédország:                   Topimax tabletter, filmdragerade

Nagy‑Britannia:             TOPAMAX Tablets

 

OGYI-T-6268/03-04      (Topamax 25 mg filmtabletta 28 db, 60 db)

OGYI-T-6268/05-06      (Topamax 50 mg filmtabletta  28 db, 60 db)

OGYI-T-6268/07-08      (Topamax 100 mg filmtabletta          28 db, 60 db)

OGYI-T-6268/09-10      (Topamax 200 mg filmtabletta          28 db, 60 db)

 

A betegtájékoztató legutóbbi felülvizsgálatának dátuma: 2016. január

Besorolás típusa

Kiszerelés

60x

összefoglaló kép
 

Csak a Raktárkészlet listában található gyógyszertárakban van lehetőség lefoglalni a készítményt és átvenni. A készítményt kiszállítani, valamint másik, a listában nem szereplő gyógyszertárban átvenni nem lehetséges!


Az egyszerre lefoglalható mennyiség termékenként 3 db.

A foglalás leadása nem minősül szerződéskötésnek illetve vásárlásnak, kizárólag foglalási célokat szolgál. A gyógyszertár a lehető legrövidebb időn belül visszajelez (ez akár 1-3 munkanapig is eltarthat) a termék elérhetőségével illetve átvételével kapcsolatban, ugyanis weboldalunkon található készletinformációk tájékoztató jellegűek. A visszajelzésig szíves türelmét kérjük. A lefoglalt termékeket 3 napig tudja átvenni a kiválasztott gyógyszertárban, az át nem vett rendeléseket a határidő lejártát követő munkanapon töröljük, azt kiadni nem áll módunkban.


Figyelem!

A készítményt csak a vény tulajdonosa vagy annak meghatalmazottja veheti át. A gyógyszertár kizárólag a vényen szereplő terméket illetve mennyiséget adhatja ki, függetlenül a megrendelésben szereplő adatoktól.