Keresés

2

Találatok

3

Kiválasztás

4

Foglalás

Remeron 45 mg szájban diszpergálódó tabletta 30x

Vény ellenében vagy támogatással kiadható termék

A készítmény térítési díja a felírás jogcímétől függően változhat. A foglalás kiadása a vény tulajdonosának, vagy az átvevőnek felírás igazolással kell rendelkezni!

out of stock iconJelenleg nincs készleten
leírás
Remeron 45 mg szájban diszpergálódó tabletta 30x
összefoglaló kép

Remeron 45 mg szájban diszpergálódó tabletta 30x leírás, használati útmutató

Cikkszám

546751

Besorolás típusa
Hatóanyag
Kiszerelés 30x

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA

 

Remeron 30 mg szájban diszpergálódó tabletta

Remeron 45 mg szájban diszpergálódó tabletta

 

mirtazapin

 

Mielőtt elkezdené alkalmazni ezt a gyógyszert, olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájé­koztatót.

·                Tartsa meg a betegtájékoztatót, mert a benne szereplő információkra a későbbiekben is szüksége lehet.

·                További kérdéseivel forduljon orvosához vagy gyógyszerészéhez.

·                Ezt a gyógyszert az orvos Önnek írta fel. Ne adja át a készítményt másnak, mert számára ártalmas lehet még abban az esetben is, ha tünetei az Önéhez hasonlóak.

·                Ha bármely mellékhatás súlyossá válik, vagy ha a betegtájékoztatóban felsorolt mellékhatásokon kívül egyéb tünetet észlel, kérjük, értesítse orvosát vagy gyógyszerészét.

 

A betegtájékoztató tartalma:

1.              Milyen típusú gyógyszer a Remeron és milyen betegségek esetén alkalmazható?

2.              Tudnivalók a Remeron alkalmazása előtt

3.       Hogyan kell alkalmazni a Remeront?

4.       Lehetséges mellékhatások

5.       Hogyan kell a Remeront tárolni?

6.       További információk

 

 

1.       MILYEN TÍPUSÚ GYÓGYSZER A REMERON ÉS MILYEN BETEGSÉGEK ESETÉN ALKALMAZHATÓ?

 

A Remeron az antidepresszáns gyógyszerek csoportjába tartozik.

A Remeron a depresszió kezelésére használatos szer.

 

 

2.       TUDNIVALÓK A REMERON ALKALMAZÁSA ELŐTT

 

Ne alkalmazza a Remeront

·                ha allergiás (túlérzékeny) a mirtazapinra vagy a Remeron egyéb összetevőjére. Ebben az esetben, mielőtt bevenné a Remeront, feltétlenül beszéljen kezelőorvosával minél hamarabb.

·                ha Ön ún. monoamin oxidáz gátló (MAO-gátló) gyógyszereket szed vagy szedett mostanában (az elmúlt 2 héten belül).

 

A Remeron fokozott elővigyázatossággal alkalmazható

 

Alkalmazás gyermekeknél és 18 év alatti serdülőknél

A Remeron általában nem alkalmazható gyermekek és 18 év alatti serdülők kezelésére. Egyben fontos tudni, hogy az ebbe a csoportba tartozó gyógyszerek szedése esetén, 18 éves kor alatti betegeknél fokozott az öngyilkossági kísérlet, az öngyilkossági gondolatok és az ellenséges viselkedés (jellemzően erőszakos magatartás, ellenkezés és düh) veszélye. Ennek ellenére az orvos 18 éves kor alatt is felírhatja a Remeront, amennyiben úgy látja, hogy a beteg érdekében szükség van rá.

Amennyiben a kezelőorvos Remeront írt fel 18 éves kor alatti betegnek, és ezzel kapcsolatban kérdése merül fel, keresse fel újra a kezelőorvost. Tájékoztassa a kezelőorvost, amennyiben a fent felsorolt tünetek kialakulását vagy rosszabbodását észleli olyan 18 éves kor alatti betegnél, aki a Remeron készítményt szedi. Emellett a Remeron készítmény hosszú távú alkalmazásának biztonságossága a növekedés, serdülés illetve a kognitív funkciók és viselkedés fejlődése szempontjából ebben a korcsoportban még nem bizonyított.

 

Öngyilkossági gondolatok és depressziójának vagy szorongásos betegségének súlyosbodása

Ha Ön depresszióval és/vagy szorongással járó betegségben szenved, előfordulhatnak önkárosító vagy öngyilkos gondolatai. Ezek gyakoribbak lehetnek az antidepresszáns kezelés kezdeti szakaszában, mert ezeknél a gyógyszereknél a hatás kialakulásához időre van szükség. Ez általában két hét, de olykor hosszabb időbe is telhet.

Nagyobb valószínűséggel lehetnek ilyen gondolatai:

-        Ha korábban voltak már öngyilkossági vagy önkárosító gondolatai.

-        Ha Ön egy fiatal felnőtt. Klinikai vizsgálatokból származó információk szerint az antidepresszánsokkal kezelt, pszichiátriai betegségben szenvedő fiatal felnőttek (25 évnél fiatalabbak) esetén magasabb az öngyilkos magatartás kialakulásának veszélye.

® Ha bármikor önkárosító vagy öngyilkossági gondolatai támadnak, azonnal keresse fel orvosát, vagy menjen kórházba.

Hasznos lehet, ha egy rokonának vagy közeli barátjának beszámol depressziójáról vagy szorongásos betegségéről, és megkéri, hogy olvassák el ezt a betegtájékoztatót. Megkérheti őket, hogy közöljék Önnel, ha úgy gondolják, hogy depressziója, vagy szorongása súlyosbodott, vagy ha az Ön magatartásában bekövetkező változások aggasztóak.

 

Továbbá a Remeron fokozott elővigyázatossággal alkalmazható

·                ha Ön az alábbi betegségek valamelyikében szenved vagy valaha szenvedett.

® Amennyiben még nem tette meg, mondja el kezelőorvosának, ha ilyen betegségben szenved, mielőtt elkezdené szedni a Remeront:

- görcsrohamok (epilepszia). Amennyiben görcsrohamok jelentkeznek Önnél, vagy a szokásos rohamok gyakoribbá válnak, hagyja abba a Remeron szedését és azonnal keresse fel a kezelőorvosát;

- májbetegség, beleértve a sárgaságot. Sárgaság kialakulása esetén hagyja abba a Remeron szedését és azonnal keresse fel a kezelőorvosát;

- vesebetegség;

- szívbetegség vagy alacsony vérnyomás;

- skizofrénia. Amennyiben a meglévő pszichés tünetek, mint például a paranoid gondolatok gyakoribbá vagy súlyosabbá válnak, azonnal keresse fel a kezelőorvosát;

- mániás depresszió (váltakozó emelkedett hangulatú/túlzottan tevékeny illetve levert hangulatú időszakok). Ha úgy érezni, hogy hangulata kezd túlzottan emelkedetté válni vagy túlságosan izgatottnak érzi magát, hagyja abba a Remeron szedését és azonnal keresse fel a kezelőorvosát;

- cukorbetegség (előfordulhat, hogy az inzulin vagy más cukorbetegség ellen szedett gyógyszerének adagját módosítani kell);

- szembetegség, mint pl. emelkedett szembelnyomás (zöld hályog),

- vizelési nehézség, ami valószínűleg prosztata-megnagyobbodás miatt alakulhatott ki;

·                ha Ön fertőzés jeleit tapasztalja magán, mint pl. megmagyarázhatatlan okokból kialakuló magas láz, torokfájás vagy szájfekély.

® Hagyja abba a Remeron szedését és azonnal keresse fel kezelőorvosát, hogy vérvizsgálatot végezhessenek Önnél.

Ritka esetben ezek a tünetek a csontvelőben történő vérsejttermelődés zavarának a jelei lehetnek. Amellett, hogy ritkán fordulnak elő, ezek a tünetek leginkább a kezelés 4.‑6. hetében jelentkeznek.

·                ha Ön idős beteg. Érzékenyebb lehet ugyanis a depresszió ellenes gyógyszerek mellékhatásaira.

 

A kezelés ideje alatt alkalmazott egyéb gyógyszerek

Kérjük tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét, ha az alábbi listán szereplő gyógyszerek bármelyikét szedi vagy szedését tervezi.

Feltétlenül tájékoztassa továbbá kezelőorvosát a jelenleg vagy nemrégiben szedett egyéb gyógyszereiről, beleértve a vény nélkül kapható készítményeket is.

 

A Remeront ne szedje együtt:

·                ún. monoamin oxidáz gátlókkal (MAO-gátlókkal). Továbbá ne szedjen Remeront a MAO-gátló kezelés abbahagyása utáni két hétben. A Remeronkezelés abbahagyása utáni két hétben pedig ne szedjen MAO-gátlót.

MAO-gátló pl. a moklobemid, tranilcipromin (mindkettő depresszió ellenes szer) és a szelegilin (Parkinson‑kór kezelésére használt szer).

 

Óvatosan alkalmazza a Remeront, ha az alábbi gyógyszerekkel együtt szedi:

·                depresszió ellenes szerekkel pl. SSRI-kkel, venlafaxinnal és L-triptofánnal vagy triptánokkal (migrén kezelésére alkalmazzák), tramadollal (fájdalomcsillapító), linezoliddal (antibiotikum), lítiummal (pszichiátriai betegségek kezelésére alkalmazzák) és orbáncfű‑Hypericum perforatum‑ készítményekkel (egy depresszió kezelésére alkalmazott gyógynövénykészítmény). Nagyon ritka esetekben a Remeron önmagában, vagy a Remeron ezen gyógyszerekkel együtt alkalmazva ún. szerotonin szindróma kialakulását eredményezheti. A szindróma néhány tünete: megmagyarázhatatlan láz, verejtékezés, emelkedett pulzus, hasmenés, (irányíthatatlan) izomösszehúzódások, hidegrázás, hiperaktív reflexek, nyugtalanság, hangulatváltozások és tudatzavar. Amennyiben ezek közül a tünetek közül egyszerre több is jelentkezik Önnél, azonnal mondja el kezelőorvosának.

·                egy nefazodon nevű depresszió ellenes szerrel. A Remeron mennyiségét növelheti ugyanis a vérében. Értesítse kezelőorvosát, ha ezt a gyógyszert szedi. Szükség lehet a Remeron dózisának csökkentésére, vagy ha a nefazodon-kezelést abbahagyja, a Remeron dózisának újbóli növelésére.

·                szorongás és álmatlanság kezelésére alkalmazott szerekkel, mint pl. a benzodiazepinek;

skizofrénia kezelésére alkalmazott szerekkel, mint pl. az olanzapin;

allergia kezelésére alkalmazott szerekkel, mint pl. a cetirizin;

erős fájdalom csillapítására alkalmazott szerekkel, mint pl. a morfin.

A Remeron ezekkel a gyógyszerekkel együtt alkalmazva növelheti az ezen szerek okozta álmosságot.

·                fertőzések kezelésére alkalmazott szerekkel, mint baktériumok okozta fertőzések kezelésére alkalmazott szerekkel (pl. eritromicinnel), gombás fertőzések kezelésére alkalmazott szerekkel (pl. ketokonazollal) és HIV/AIDS kezelésére alkalmazott szerekkel (HIV-proteáz gátlókkal).

A Remeronnal kombinálva ezek a szerek növelhetik a Remeron mennyiségét az Ön vérében. Tájékoztassa orvosát, amennyiben ezeket a gyógyszereket szedi. Szükség lehet a Remeron dózisának csökkentésére, vagy ezen készítmények szedésének abbahagyása esetén a Remeron dózisának újbóli növelésére.

·                epilepszia ellenes szerekkel, mint pl. a karbamazepin és fenitoin;
tuberkulózis (gümőkór) ellenes szerekkel, mint pl. a rifampicin.

Ezen gyógyszerek Remeronnal való együttes alkalmazása csökkentheti a Remeron mennyiségét az Ön vérében. Tájékoztassa orvosát, amennyiben ezeket a gyógyszereket szedi. Szükség lehet a Remeron dózisának növelésére, vagy ezen készítmények szedésének abbahagyása esetén a Remeron dózisának újbóli csökkentésére.

·                véralvadásgátló szerekkel, mint pl. a warfarin.

A Remeron erősítheti a warfarin véralvadásgátló hatását. Tájékoztassa orvosát, amennyiben ilyen gyógyszert szed. Kombinált alkalmazás esetén tanácsos, hogy orvosa rendszeresen vérvizsgálatot végezzen Önnél.

 

A Remeron egyidejű alkalmazása bizonyos ételekkel vagy italokkal

Ha Remeron szedése mellett alkoholt iszik, álmosnak érezheti magát.

Nem tanácsos alkoholt inni a gyógyszer szedése alatt.

A Remeront étkezéskor vagy étkezéstől függetlenül is beveheti.

 

Terhesség és szoptatás

Mielőtt bármilyen gyógyszert elkezdene szedni, beszélje meg kezelőorvosával vagy gyógyszerészével.

A Remeron terhes nőknél való alkalmazásával kapcsolatos korlátozott tapasztalat nem utal megnövekedett kockázatra. Ennek ellenére terhesség alatt történő alkalmazásakor elővigyázatosság szükséges.

Amennyiben Remeron szedése mellett terhes lesz, vagy terhességet tervez, kérdezze meg kezelőorvosát, hogy folytathatja-e a Remeron szedését.Ha Ön Remeront szedett a szülésig vagy közvetlenül a szülés előtt, kisbabáját megfigyelés alatt kell tartani a lehetséges mellékhatások jelentkezése miatt.

Kérdezze meg kezelőorvosát, hogy Remeron szedése mellett szoptathat-e.

 

A készítmény hatásai a gépjárművezetéshez és gépek kezeléséhez szükséges képességekre

A Remeron befolyásolhatja a koncentrálóképességét és az éberségét. Győződjön meg róla, hogy a Remeron nincs hatással ezen képességeire, mielőtt gépjárművet vezetne vagy gépeket kezelne.

 

Fontos információk a Remeron egyes összetevőiről

A Remeron szájban diszpergálódó tabletta szacharóz tartalmú cukorgömböcskéket tartalmaz. Amennyiben kezelőorvosa korábban már figyelmeztette Önt, hogy bizonyos cukrokra érzékeny, keresse fel orvosát, mielőtt elkezdi szedni ezt a gyógyszert.

A Remeron szájban diszpergálódó tabletta aszpartámot tartalmaz, amely fenilalanin forrás. Alkalmazása fenilketonuriában szenvedő betegek esetében ártalmas lehet.

 

 

3.       HOGYAN KELL ALKALMAZNI A REMERONT?

 

A Remeront mindig az orvos vagy gyógyszerész által elmondottaknak megfelelően alkalmazza. Amennyiben nem biztos az adagolást illetően, kérdezze meg orvosát vagy gyógyszerészét.

 

Mennyit kell szedni

A készítmény szokásos kezdő adagja 15 vagy 30 mg naponta. Előfordulhat, hogy orvosa egy pár nap múlva azt javasolja Önnek, hogy növeljék az adagot arra a mennyiségre, ami a legjobb az Ön számára (15 és 45 mg között naponta). A dózis általában ugyanaz minden korcsoport számára. Mindamellett, ha Ön idős beteg vagy vese- illetve májbetegsége van, az orvosa módosíthatja az adagot.

 

Mikor kell szedni a Remeront

® A Remeront minden nap ugyanabban az időben vegye be. A legjobb a Remeront lefekvés előtt, egy adagban bevenni. Előfordulhat azonban, hogy orvosa azt javasolja Önnek, hogy a Remeron adagját több részletben vegye be – az egyiket reggel, a másikat este, lefekvés előtt. A nagyobb adagot lefekvés előtt kell bevenni.

 

A szájban diszpergálódó tablettát az alábbiak szerint vegye be:

Szájon át vegye be a tablettát.

 

1.            Ne törje össze a szájban diszpergálódó tablettát.

Ne nyomja be a tablettát tartalmazó fészket, nehogy összetörje a szájban diszpergálódó tablettát.

(A ábra).

A ábra                          

 

2.            Tépjen le egy tablettafészket.

Minden levél 6 tablettafészket tartalmaz, melyeket perforáció választ el. Tépjen le egy tablettafészket a perforáció mentén (1. ábra).

 

 

1. ábra                                                                  

 

3.            Húzza le a takarófóliát.

Óvatosan húzza le a takaró fóliát a nyíllal jelzett saroknál kezdve (2. és 3. ábra).

2. ábra                                                                

 

3. ábra               

 

4.            Vegye ki a szájban diszpergálódó tablettát.

Száraz kézzel vegye ki a szájban diszpergálódó tablettát és helyezze a nyelvére.
(4. ábra).

4. ábra                                                                            

A tabletta hamar szétolvad és víz nélkül lenyelhető.

 

Mikor várható a javulás

Rendszerint egy‑két hétig eltarthat, amíg a Remeron hatni kezd, és 2‑4 hét után már valószínűleg jobban fogja magát érezni.

Fontos, hogy a kezelés első heteiben beszámoljon kezelőorvosának a Remeron hatásairól:

® A Remeron-kezelés 2‑4. hetében mondja el kezelőorvosának, hogy ez a gyógyszer milyen hatással volt Önre.

Amennyiben még mindig nem érzi jobban magát, az orvosa nagyobb adagot írhat fel Önnek. Ebben az esetben újabb 2‑4 hét múlva beszéljen újra kezelőorvosával.

Általában addig kell szednie a Remeront, amíg a depresszió tünetei 4‑6 hónap után sem jelentkeznek.

 

Ha az előírtnál több Remeront vett be

® Amennyiben Ön vagy valaki más túl sok Remeront vett be, azonnal hívjon orvost!

A Remeron túladagolás legvalószínűbb jelei (más gyógyszerek vagy alkohol fogyasztása nélkül) az álmosság, zavartság és megemelkedett pulzus.

 

Ha elfelejtette bevenni a Remeront

Ha Önnek naponta egyszer kell bevennie az adagját:

·                Ha elfelejti bevenni a Remeron-adagját, ne vegye be a kihagyott adagot, csak hagyja ki. Vegye be a következő dózist a szokásos időben.

Ha Önnek naponta kétszer kell bevennie az adagját:

·                Ha elfelejtette bevenni a reggeli adagot, egyszerűen csak vegye be az esti adaggal együtt.

·                Ha elfelejtette bevenni az esti adagot, ne vegye be a következő reggeli adaggal együtt, csak hagyja ki és folytassa a szedést a szokásos reggeli és esti adagokkal.

·                Ha mindkét adagot elfelejtette bevenni, ne próbálja meg pótolni a kihagyott adagokat. Hagyja ki mindkét adagot és folytassa a kezelést másnap a szokásos reggeli és esti adagokkal.

 

Ha idő előtt abbahagyja a Remeron szedését

® Csak akkor hagyja abba a Remeron szedését, ha előtte beszélt kezelőorvosával.

Ha túl korán hagyja abba a gyógyszer szedését, visszatérhetnek a depresszió tünetei. Ha jobban érzi magát, mondja el a kezelőorvosának. Majd ő eldönti, hogy mikor kell abbahagynia a gyógyszer szedését.

Ne hagyja abba hirtelen a Remeron szedését, még ha a depressziója rosszabbodott is. Ha hirtelen abbahagyja a Remeron szedését, hányingere lehet, szédülhet, feszültté vagy szorongóvá válhat és fájhat a feje. Ezek a tünetek elkerülhetőek, ha fokozatosan hagyják abba a gyógyszer szedését. Orvosa elmondja Önnek, hogyan kell az adagot fokozatosan csökkenteni.

 

Ha bármilyen további kérdése van a készítmény alkalmazásával kapcsolatban, kérdezze meg orvosát vagy gyógyszerészét.

 

 

4.       LEHETSÉGES MELLÉKHATÁSOK

 

Mint minden gyógyszer, így a Remeron is okozhat mellékhatásokat, amelyek azonban nem mindenkinél jelentkeznek.

Némelyik mellékhatás gyakrabban fordul elő, mint a többi. A Remeron lehetséges mellékhatásait az alábbiak szerint csoportosítva soroljuk fel:

·                Nagyon gyakori:           10-ből több mint 1 beteget érint

·                Gyakori:                        100-ból 1-10 beteget érint

·                Nem gyakori:                1000-ből 1-10 beteget érint

·                Ritka:                            1000-ből 1-10 beteget érint

·                Nagyon ritka:                10 000-ből 1-10 beteget érint

·                Nem ismert:                  a rendelkezésre álló adatokból nem állapítható meg

 

Nagyon gyakori:

·                étvágynövekedés és súlygyarapodás

·                bágyadtság vagy álmosság

·                fejfájás

·                szájszárazság

 

Gyakori:

·                levertség

·                szédülés

·                remegés

·                hányinger

·                hasmenés

·                hányás

·                bőrkiütés (exantéma)

·                ízületi fájdalom (artralgia) vagy izomfájdalom (mialgia)

·                hátfájás

·                hirtelen felállás után tapasztalt szédülés vagy ájulásérzés (ortosztatikus hipotenzió)

·                duzzanat (főleg a bokán vagy a lábfejen), amit vízvisszatartás okoz (ödéma)

·                fáradtság

·                élénk álmok

·                zavartság

·                szorongás

·                alvásproblémák

 

Nem gyakori:

·                emelkedett vagy érzelmileg túlfűtött hangulat (mánia)

® Ilyenkor hagyja abba a Remeron szedését és tájékoztassa azonnal a kezelőorvosát.

·                szokatlan érzés a bőrön pl. égő, szúró, csiklandozó vagy bizsergő érzés (paresztézia)

·                nyugtalan lábak

·                ájulás

·                zsibbadás érzés a szájban (orális hipesztézia)

·                alacsony vérnyomás

·                rémálmok

·                izgatottság

·                hallucinációk

·                mozgáskényszer

 

Ritka:

·                a szem és a bőr sárgás elszíneződése; ez májműködési zavart jelezhet (sárgaság).

® Ilyenkor hagyja abba a Remeron szedését és tájékoztassa azonnal a kezelőorvosát.

·                izomrángás vagy -összehúzódás (mioklónus)

 

Nem ismert:

·                fertőzés jelei, mint pl. hirtelen felléppő, megmagyarázhatatlan okokból kialakuló magas láz, torokfájás és szájfekély (agranulocitózis).

® Ilyenkor hagyja abba a Remeron szedését és keresse fel azonnal a kezelőorvosát, hogy vérvizsgálatot végezhessenek Önnél.

Ritka esetekben a Remeron a vérsejtek termelődésének zavarát okozhatja (csontvelődepresszió). Néhányan kevésbé ellenállóvá válhatnak a fertőzésekkel szemben, mivel a Remeron a fehérvérsejtek számának átmeneti csökkenését okozhatja (granulocitopénia). Ritka esetekben a Remeron a vörösvértestek, a fehérvérsejtek és a vérlemezkék számának csökkenését is okozhatja egyszerre (aplasztikus anémia), a vérlemezkék számának csökkenését önmagában (trombocitopénia) vagy a fehérvérsejtek számának növekedését (eozinofília).

·                epilepsziás roham (görcsrohamok).

® Ilyenkor hagyja abba a Remeron szedését és tájékoztassa azonnal a kezelőorvosát.

·                az alábbi tünetek együttes jelentkezése: megmagyarázhatatlan láz, verejtékezés, emelkedett pulzus, hasmenés, (irányíthatatlan) izomösszehúzódások, hidegrázás, hiperaktív reflexek, nyugtalanság, hangulatváltozás és tudatzavar. Nagyon ritka esetekben ezek a mellékhatások a szerotonin szindróma jelei lehetnek.

® Ilyenkor hagyja abba a Remeron szedését és tájékoztassa azonnal a kezelőorvosát.

·                önkárosító vagy öngyilkos gondolatok

® Azonnal konzultáljon kezelőorvosával vagy keressen fel egy kórházat.

·                szokatlan érzés a szájban (orális paresztézia)

·                duzzanat a szájban (szájödéma)

·                a nátrium mennyiségének csökkenése a vérben (hiponatrémia)

·                nem megfelelő antidiuretikus hormon kiválasztás

 

Ha bármely mellékhatás súlyossá válik, vagy ha a betegtájékoztatóban felsorolt mellékhatásokon kívül egyéb tünetet észlel, kérjük, értesítse orvosát vagy gyógyszerészét.

 

 

5.       HOGYAN KELL A REMERONT TÁROLNI?

 

A gyógyszer gyermekektől elzárva tartandó!

 

A dobozon és a buborékfólián feltüntetett lejárati idő után ne alkalmazza a Remeront. A lejárati idő a megadott hónap utolsó napjára vonatkozik.

 

Legfeljebb 30°C-on tárolandó.

A fénytől és nedvességtől való védelem érdekében az eredeti csomagolásban tárolandó.

 

A gyógyszereket nem szabad a szennyvízzel vagy a háztartási hulladékkal együtt megsemmisíteni.

 

Kérdezze meg gyógyszerészét, hogy szükségtelenné vált gyógyszereit miként semmisítse meg. Ezek az intézkedések elősegítik a környezet védelmét.

 

 

6.       TOVÁBBI INFORMÁCIÓK

 

Mit tartalmaz a Remeron

 

·                A készítmény hatóanyaga a mirtazapin.

A Remeron 30 mg szájban diszpergálódó tabletta 30 mg mirtazapint tartalmaz szájban diszpergálódó tablettánként.

A Remeron 45 mg szájban diszpergálódó tabletta 45 mg mirtazapint tartalmaz szájban diszpergálódó tablettánként.

·                Egyéb összetevők:

cukorgömböcskék, hipromellóz, povidon K30, magnézium-sztearát, bázisos butil-metakrilát-kopolimer, aszpartám (E951), vízmentes citromsav, kroszpovidon (A típusú), mannit (E421), mikrokristályos cellulóz, természetes és mesterséges narancs aroma (No. SN027512) és nátrium-hidrogén-karbonát.

 

Milyen a Remeron készítmény külleme és mit tartalmaz a csomagolás

 

A Remeron gyógyszerformája: szájban diszpergálódó tabletta.

A Remeron 30 mg szájban diszpergálódó tabletta kerek, fehér, szabályos metszett éllel, egyik oldalán TZ/2 kóddal ellátva.

A Remeron 45 mg szájban diszpergálódó tabletta kerek, fehér, szabályos metszett éllel, egyik oldalán TZ/4 kóddal ellátva.

A szájban diszpergálódó tabletták gyermekbiztos, adagonként perforált buborékfóliába vannak csomagolva.

 

A következő kiszerelések állnak rendelkezésre a Remeron 30 mg és 45 mg szájban diszpergálódó tabletta esetében: 6 db, 30 db, 30 mg-os, ill. 30 db 45 mg-os tabletták dobozban.

 

A forgalomba hozatali engedély jogosultja és a gyártó

 

N.V. Organon,

Kloosterstraat 6,  P.O. Box 20,

5340 BH Oss,

Hollandia

 

 

OGYI-T-6022/03 Remeron 30 mg szájban diszpergálódó tabletta 6x

OGYI-T-6022/04 Remeron 30 mg szájban diszpergálódó tabletta 30x

OGYI-T-6022/05 Remeron 45 mg szájban diszpergálódó tabletta 30x

 

 

A betegtájékoztató engedélyezésének dátuma: 2009. október 12.

 

Besorolás típusa

Kiszerelés

30x

összefoglaló kép
 

Csak a Raktárkészlet listában található gyógyszertárakban van lehetőség lefoglalni a készítményt és átvenni. A készítményt kiszállítani, valamint másik, a listában nem szereplő gyógyszertárban átvenni nem lehetséges!


Az egyszerre lefoglalható mennyiség termékenként 3 db.

A foglalás leadása nem minősül szerződéskötésnek illetve vásárlásnak, kizárólag foglalási célokat szolgál. A gyógyszertár a lehető legrövidebb időn belül visszajelez (ez akár 1-3 munkanapig is eltarthat) a termék elérhetőségével illetve átvételével kapcsolatban, ugyanis weboldalunkon található készletinformációk tájékoztató jellegűek. A visszajelzésig szíves türelmét kérjük. A lefoglalt termékeket 3 napig tudja átvenni a kiválasztott gyógyszertárban, az át nem vett rendeléseket a határidő lejártát követő munkanapon töröljük, azt kiadni nem áll módunkban.


Figyelem!

A készítményt csak a vény tulajdonosa vagy annak meghatalmazottja veheti át. A gyógyszertár kizárólag a vényen szereplő terméket illetve mennyiséget adhatja ki, függetlenül a megrendelésben szereplő adatoktól.