Keresés

2

Találatok

3

Kiválasztás

4

Foglalás

Locoid Lipocream 1 mg/g krém 30g

Vény ellenében vagy támogatással kiadható termék

A készítmény térítési díja a felírás jogcímétől függően változhat. A foglalás kiadása a vény tulajdonosának, vagy az átvevőnek felírás igazolással kell rendelkezni!

in stock iconFoglalható

A termék kizárólag az alábbi gyógyszertárakban foglalható.

leírás
Locoid Lipocream 1 mg/g krém 30g
összefoglaló kép

Locoid Lipocream 1 mg/g krém 30g leírás, használati útmutató

Cikkszám

238543

Besorolás típusa
Hatóanyag
Kiszerelés 30g

Locoid Lipocream 0,1 % krém

 

Mielőtt elkezdené gyógyszerét alkalmazni, olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót.

-        Tartsa meg a betegtájékoztatót, mert a benne szereplő információkra a későbbiekben is szüksége lehet.

-        További kérdéseivel forduljon orvosához vagy gyógyszerészéhez.

-        E gyógyszert az orvos személyesen Önnek írta fel. A készítményt másoknak átadni nem szabad, mert számukra ártalmas lehet még abban az esetben is, ha tünetei az Önéhez hasonlóak.

 

Milyen összetevőket tartalmaz a Locoid Lipocream 0,1% krém és hogyan hat?

 

Összetétel

Hatóanyag: 1,00mg hidrokortizon-butirát 1g krémben.

Segédanyagok: vízmentes trinátrium-citrát, vízmentes citromsav, propil-parahidroxi-benzoát, benzilalkohol, makrogol 25-cetil-sztearil-éter, cetil-sztearil-alkohol, hígan folyó paraffin, fehér vazelin, tisztított víz.

 

Hogyan néz ki a Locoid Lipocream 0,1% krém  és milyen a csomagolása?

A gyógyszer fehér színű, 15g, vagy 30g krémet tartalmaz tubusonként. A tubus doboza fehér/sárga/szürke színű, Locoid Lipocream 0,1% krém felirattal.

 

Hogyan hat a készítmény?

A Locoid Lipocream 0,1% krém kortikoszteroid hormon tartalmú. Gyorsan csökkenti a viszketés, bőrvörösség és hámlás tüneteit, melyek bizonyos bőrbetegségekben előfordulnak.

A kortikoszteroidok általában nem gyógyítják meg a fennálló alapbetegséget. A krém főként azt biztosítja, hogy a bőrbetegség kevésbé legyen nedvedző.

 

Mire használható a készítmény?

A Locoid Lipocream 0,1% krém a bőrfelszín gyakran előforduló betegségeinek kezelésére szolgál, melyek tünetei viszketés, bőrvörösség és hámlás. Mivel lipokrém a krémhez képest több olajos vivőanyagot tartalmaz, alkalmas a részben száraz, részben még nedvedző bőrbetegségek kezelésére.

 

 

Mit kell tudnia a gyógyszer használata előtt?

 

Mikor ne alkalmazzuk a Locoid lipokrémet?

Nem szabad használni:

 

Ha a bőrbetegség baktérium, vírus, gomba vagy élősködő által okozott fertőzés. Ezek a betegségek súlyosbodhatnak vagy a lipokrém alkalmazása a tüneteket elfedheti;

Bőrvörösséggel is járó akne kezelésére;

Sebek, pikkelyes bőr (ichthyosis) esetén;

Korábbi, kortikoszteroid kezelés révén kialakult bőrelváltozásoknál: száj körüli bőrgyulladás, elvékonyodott bőr, esetleg csíkokkal, hajszálér-bevérzések;

Gyerekek talpán, lábfején lévő bőrgyulladásra;

Pelenka-kiütések esetén;

Végbélnyílás körüli és nemi szervek bőrfelületének viszketésére.

 

Ha Önnek ismert túlérzékenysége van a hidrokortizonra vagy a Locoid lipokrém bármely összetevőjére (ez néha előfordul), nem szabad a készítményt használnia.

 

A Locoid lipokrém néhány összetevője (cetil-sztaril-alkohol, propil-parahidroxibenzoát) ritkán a bőr túlérzékenységi reakcióját okozhatja (viszketés, piros kiütések).

 

Elővigyázatosság a Locoid Lipocream 0,1% krém használata során

Szemben és a szemhéjakon nem szabad alkalmazni a Locoid lipokrémet.

Az arc, a külső nemi szervek és a hajlatok bőre különösen érzékeny a kortikoszteroidokra, ezért ha ezen területek kezelése szükséges, fokozott óvatosság ajánlott.

Hosszan tartó Locoid lipokrém-kezelés után, ha a bőrelváltozás gyorsan kiújul, orvoshoz kell fordulni.

Ugyancsak orvosi ellenőrzésre van szükség, ha a krémmel gyermeket kezelünk vagy nagy bőrfelületen alkalmazzuk. Gyermekeknél nagy bőrfelület hosszan tartó kezelését el kell kerülni.

 

Kölcsönhatás más gyógyszerekkel

A különböző gyógyszerek egyidejű alkalmazása nem várt hatással járhat. Ezért szükséges, hogy minden orvos által rendelt, ill. vény nélkül is beszerezhető gyógyszeréről, - amit a közelmúltban szedett, ill. jelenleg szed - tájékoztassa kezelőorvosát.

 

Alkalmazható-e a gyógyszer terhesség és szoptatás ideje alatt?

Ha Ön terhes vagy szoptat és ezen idő alatt is használni szeretné a Locoid krémet, először kérdezze meg kezelőorvosát.

 

Hatása a gépjárművezetéshez és gépkezeléshez szükséges képességekre

Nincs adat arról, hogy a Locoid Lipocream 0,1% krém hatással lenne a gépjárművezetéshez és gépkezeléshez szükséges képességekre, de ilyen hatás nem is várható.

 

Útmutató a Locoid Lipocream 0,1% krém használatához

 

Hogyan kell a krémet alkalmazni?

A Locoid lipokrémet vékony rétegben kell a problémás bőrfelületre felkenni. Ezt követően óvatosan be lehet masszírozni a bőrbe. Az orvos külön utasítása nélkül napi 1-3-nál több alkalommal ne használja a kezelt bőrfelületen!

Ha a panaszai csökkennek, kezelőorvosa javasolhatja a Locoid lipokrém kevésbé gyakori alkalmazását.

Általában heti 1-2 tubus 30g-os Locoid Lipocream 0,1% krémnél nem szabad többet alkalmazni. Előfordulhat, hogy az orvos utasítására a Locoid lipokrémet felváltva kell használnia Locoid kenőccsel vagy Locoid krémmel.

 

Elfelejtette időben alkalmazni a krémet?

Ha a szokásos időben elfelejti felkenni a Locoid lipokrémet, csak folytassa a lipokrém használatát az előírás szerint. Nem szükséges azon felüli lipokrém-mennyiséget alkalmazni, ne használjon dupla adagot a kimaradt kezelés pótlására.

 

Mellékhatások

A Locoid lipokrémmel kezelt bőrfelületen előfordulhat égő érzés ill. bőrirritáció. Ez legtöbbször nem súlyos és magától elmúlik.

A helyi mellékhatások gyakorisága a Locoid készítmények alkalmazása esetén viszonylag alacsony, de a záró kötés alatt, ill. nagy felületen, hosszú ideig történő alkalmazás fokozza a mellékhatások kialakulásának kockázatát.

Leggyakrabban a bőr elvékonyodása, szájkörüli bőrgyulladás, csíkok (ún.. striák) kialakulása, hajszálértágulat, mely a bőrön sötétvörös foltot okoz és vérzési hajlam fordul elő.

Ritkábban depigmentáció, ún. psoriasis pustulosa alakulhat ki pszoriázisban szenvedő betegeken.

Ritkán előfordulhat fokozott szőrösödés, ún.colloid miliumok (kicsi bőrbe ágyazott csomók),szürkehályog, ún.erythrosis, kontakt bőrgyulladás és ún.granuloma gluteale.

 

Hosszú időn át tartó kortikoszteroid-kezelés hatására kiütések, pattanások vagy gennyes pattanások zavarhatják Önt. A bőr elszürkülhet vagy elvékonyodhat és a bőrön csíkok jelenhetnek meg. Ezekről, valamint egyéb szokatlan tünet jelentkezéséről a kezelőorvost azonnal tájékoztatni kell.

 

 

Hogyan tároljuk a Locoid Lipocream 0,1% krémet?

 

A gyógyszert a csomagoláson feltüntetett lejárati időn belül szabad felhasználni.

Legfeljebb 25˚C – on. Hűtőszekrényben nem tárolható. Nem fagyasztható.                                     

 

 

 

Gyártó:

Temmler Italia S.r.I.,

Carugate,

Via delle Industrie 2.

I- 20061 Milánó

Olaszország

 

A forgalombahozatali engedély jogosultja:

Astellas Pharma Europe B.V., Leiderdorp, Hollandia

 

OGYI-T 5069/01          ( Locoid Lipocream 0,1% krém 15g)

OGYI-T 5069/02          ( Locoid Lipocream 0,1% krém 30g)

 

A betegtájékoztató engedélyezésének dátuma: 2007. június 7.

Besorolás típusa

Kiszerelés

30g

összefoglaló kép
 

Csak a Raktárkészlet listában található gyógyszertárakban van lehetőség lefoglalni a készítményt és átvenni. A készítményt kiszállítani, valamint másik, a listában nem szereplő gyógyszertárban átvenni nem lehetséges!


Az egyszerre lefoglalható mennyiség termékenként 3 db.

A foglalás leadása nem minősül szerződéskötésnek illetve vásárlásnak, kizárólag foglalási célokat szolgál. A gyógyszertár a lehető legrövidebb időn belül visszajelez (ez akár 1-3 munkanapig is eltarthat) a termék elérhetőségével illetve átvételével kapcsolatban, ugyanis weboldalunkon található készletinformációk tájékoztató jellegűek. A visszajelzésig szíves türelmét kérjük. A lefoglalt termékeket 3 napig tudja átvenni a kiválasztott gyógyszertárban, az át nem vett rendeléseket a határidő lejártát követő munkanapon töröljük, azt kiadni nem áll módunkban.


Figyelem!

A készítményt csak a vény tulajdonosa vagy annak meghatalmazottja veheti át. A gyógyszertár kizárólag a vényen szereplő terméket illetve mennyiséget adhatja ki, függetlenül a megrendelésben szereplő adatoktól.