Keresés

2

Találatok

3

Kiválasztás

4

Foglalás

Doxiproct Plus OM kenőcs (20g)

Vény ellenében vagy támogatással kiadható termék

A készítmény térítési díja a felírás jogcímétől függően változhat. A foglalás kiadása a vény tulajdonosának, vagy az átvevőnek felírás igazolással kell rendelkezni!

in stock iconFoglalható

A termék kizárólag az alábbi gyógyszertárakban foglalható.

leírás
Doxiproct Plus OM kenőcs (20g)
összefoglaló kép

Doxiproct Plus OM kenőcs (20g) leírás, használati útmutató

Cikkszám

371666

Besorolás típusa
Hatóanyag
Kiszerelés 20g


BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA


Doxiproct Plus OM kenőcs


kálcium-dobezilát-monohidrát

lidokain-hidroklorid


Mielőtt elkezdené alkalmazni ezt a gyógyszert, olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót.

·    Tartsa meg a betegtájékoztatót, mert a benne szereplő információkra a későbbiekben is szüksége lehet.

·    További kérdéseivel forduljon orvosához vagy gyógyszerészéhez.

·    E gyógyszert az orvos Önnek írta fel. Ne adja át a készítményt másnak, mert számára ártalmas lehet még abban az esetben is, ha tünetei az Önéhez hasonlóak..

·    Ha bármely mellékhatás súlyossá válik, vagy ha a betegtájékoztatóban felsorolt mellékhatásokon kívül egyéb tünetet észlel, kérjük, értesítse orvosát vagy gyógyszerészét.

·    A betegtájékoztató tartalma:

1.    Milyen típusú gyógyszer az Doxiproct Plus OM kenőcsés milyen betegségek esetén alkalmazható?

2.    Tudnivalók a Doxiproct Plus OM kenőcs alkalmazása előtt

3.    Hogyan kell alkalmazni a Doxiproct Plus OM kenőcsöt

4.    Lehetséges mellékhatások

5.    Hogyan kell az Doxiproct Plus OM kenőcsöt tárolni

6.    További információk1.    MILYEN TÍPUSÚ GYÓGYSZER A Doxiproct Plus OM kenőcs ÉS MILYEN BETEGSÉGEK ESETÉN ALKALMAZHATÓ?


A Doxiproct Plus OM kenőcs hatóanyagként kalcium-dobezilátot tartalmaz, ami a hajszálerek ellenállását és áteresztőképességét állítja helyre, továbbá lidokain helyi érzéstelenítőt, valamint dexametazon szteroid gyulladáscsökkentőt tartalmaz.

A Doxiproct Plus OM kenőcs gyulladáscsökkentő, csökkenti a vérzést és az ödémát, gyorsan enyhíti a fájdalmat, az égést, a viszketést és a feszítő érzést külső és belső aranyér, végbélnyílás körüli bőrviszketés, végbélnyílás berepedése, végbéltáji gyulladás esetén.

A Doxiproct Plus OM kenőcs aranyérműtétek előtt és után is használható.2.    TUDNIVALÓK A Doxiproct Plus OM kenőcs ALKALMAZÁSA ELŐTT


Ne alkalmazza a Doxiproct Plus OM kenőcsöt:

–    ha túlérzékeny (allergiás) a hatóanyagokra vagy a Doxiproct Plus OM kenőcs bármely egyéb összetevőjére.


A Doxiproct Plus OM kenőcs fokozott elővigyázatossággal alkalmazható

–    Ha egyéb betegségben, különösen vesebetegségben szenved,

–    allergiája van,

Veseelégtelenség esetén beszélje meg kezelőorvosával a kezelés pontos időtartamát.

A székletben lévő vér vagy annak gyanúja, valamint egyidejű fájdalom és láz fellépése esetén, továbbá ha a tünetek a kezelés ellenére 1-2 hét után sem javulnak, vagy éppen rosszabbodnak, forduljon kezelőorvosához.


A kezelés ideje alatt alkalmazott egyéb gyógyszerek

Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét a jelenleg vagy nemrégiben szedett egyéb gyógyszereiről, beleértve a vény nélkül kapható készítményeket is.

A Doxiproct Plus OM kenőcs egyidejű alkalmazása étellel/itallal

Ha aranyérbetegségben szenved, a következőkre kell figyelmet fordítania:

–    fűszerek, alkohol, valamint tea és kávé fogyasztását csökkenteni kell,

–    a székrekedést kerülni kell, ezért alkalmazzon olyan diétát, amely megfelelő rostanyagot tartalmaz (teljes őrlésű lisztből készült kenyér, zöldség, gyümölcs),


Terhesség és szoptatás


Terhesség és szoptatás ideje alatt kizárólag orvosi utasításra alkalmazható.


A készítmény hatásai a gépjárművezetéshez és gépek kezeléséhez szükséges képességekre


Nincs hatással3.    HOGYAN KELL ALKALMAZNI A Doxiproct Plus OM kenőcsÖT


A kenőcsöt általában székelés után kell alkalmazni.

Belső aranyérnél a mellékelt feltétet a tubusra kell csavarni. A feltétet - amilyen mélyen csak lehet - be kell vezetni a végbélbe, és a tubus egyidejű enyhe nyomásával ki kell húzni. A feltét fájdalommentes bevezetése érdekében előnyös lehet a végbélnyílás bekrémezése az alkalmazás előtt. Ilyen alkalmazás mellett a tubus kb. 8 kezelésre elegendő.

Külső aranyérnél vagy végbélnyílás körüli viszketésnél a Doxiproct Plus OM kenőcsöt vékony rétegben naponta többször (2-3 alkalommal) kell felkenni.


Ne térjen el önkényesen a betegtájékoztatóban megadott vagy az orvosa által előírt adagolástól.

Gyógyszerét kizárólag az orvos által előírt adagban és ideig alkalmazza. Amennyiben nem biztos az adagolást illetően, kérdezze meg kezelőorvosát vagy gyógyszerészét.


Ha a Doxiproct Plus OM kenőcs alkalmazása során hatását túlzottan erősnek érzi, vagy a készítmény csekély hatásúnak bizonyul, forduljon orvosához vagy gyógyszerészéhez.4.    LEHETSÉGES MELLÉKHATÁSOK


Mint minden gyógyszer, így a Doxiproct Plus OM kenőcs is okozhat mellékhatásokat, amelyek azonban nem mindenkinél jelentkeznek.

A következő mellékhatások léphetnek fel: átmeneti égő érzés, a fájdalom erősödése a végbéltájék környékén, bélmozgások fokozódása, gyakoribb székelés.

Bőrelváltozások és/vagy láz fellépése esetén a kezelést azonnal hagyja abba, és tájékoztassa kezelőorvosát, mivel allergiás reakciókról lehet szó.

Ha bármely mellékhatás súlyossá válik, vagy ha a betegtájékoztatóban felsorolt mellékhatásokon kívül egyéb tünetet észlel, kérjük, értesítse értesítse orvosát vagy gyógyszerészét.5.    HOGYAN KELL A Doxiproct Plus OM kenőcsÖT TÁROLNI?


Legfeljebb 25 °C-on tárolandó.


A gyógyszer gyermekektől elzárva tartandó!

A gyógyszert csak a csomagoláson feltüntetett lejárati időn belül szabad felhasználni. A lejárati idő a megadott hónap utolsó napjára vonatkozik


A gyógyszereket nem szabad a szennyvízzel vagy a háztartási hulladékkal együtt megsemmisíteni. Kérdezze meg gyógyszerészét, hogy szükségtelenné vált gyógyszereit miként semmisítse meg. Ezek az intézkedések elősegítik a környezet védelmét.
6.    TOVÁBBI INFORMÁCIÓK


Mit tartalmaz a Doxiproct Plus OM kenőcs


A készítmény hatóanyagai: 40 mg kálcium-dobezilát-monohidrát, 20 mg lidokain-hidroklorid, 0,25 mg dexametazon-acetát grammonként.

Egyéb összetevők: Propil-gallát, butil-hidroxianizol, vízmentes citromsav, poliszorbát 80, makrogol 4000, cetil-alkohol, makrogol 1540, makrogol 300, propilénglikol.


Milyen a Doxiproct Plus OM kenőcs készítmény külleme és mit tartalmaz a csomagolás


Fehér színű, szagtalan, homogén kenőcs.

20 g kenőcs fehér színű, csavarmenetes műanyag kupakkal lezárt, alumínium tubusba töltve. 1 tubus (20 g) fehér színű műanyag applikátorral, dobozban.


A forgalomba hozatali engedély jogosultja és a gyártó:


A forgalomba hozatali engedély jogosultja:

OM PHARMA S.A.

R. da Indústria, 2 Quinta Grande

2610-088 Amadora – Lisboa – Portugália


Gyártó:

OM PHARMA S.A.

R. da Indústria, 2 – Quinta Grande

2610-088 Amadora – Lisboa - PortugáliaOGYI-T-5619/01A betegtájékoztató engedélyezésének dátuma: 2009.11.12.


Besorolás típusa

Kiszerelés

20g

összefoglaló kép
 

Csak a Raktárkészlet listában található gyógyszertárakban van lehetőség lefoglalni a készítményt és átvenni. A készítményt kiszállítani, valamint másik, a listában nem szereplő gyógyszertárban átvenni nem lehetséges!


Az egyszerre lefoglalható mennyiség termékenként 3 db.

A foglalás leadása nem minősül szerződéskötésnek illetve vásárlásnak, kizárólag foglalási célokat szolgál. A gyógyszertár a lehető legrövidebb időn belül visszajelez (ez akár 1-3 munkanapig is eltarthat) a termék elérhetőségével illetve átvételével kapcsolatban, ugyanis weboldalunkon található készletinformációk tájékoztató jellegűek. A visszajelzésig szíves türelmét kérjük. A lefoglalt termékeket 3 napig tudja átvenni a kiválasztott gyógyszertárban, az át nem vett rendeléseket a határidő lejártát követő munkanapon töröljük, azt kiadni nem áll módunkban.


Figyelem!

A készítményt csak a vény tulajdonosa vagy annak meghatalmazottja veheti át. A gyógyszertár kizárólag a vényen szereplő terméket illetve mennyiséget adhatja ki, függetlenül a megrendelésben szereplő adatoktól.