Citagen 20 mg filmtabletta 30x

Kiszerelés: 30x

Kiszerelés Típusa: filmtabletta, gyomornedv ellenálló tabletta

Hatóanyag mennyiség: cytalopram

Vény ellenében vagy támogatással kiadható termék
A készítmény térítési díja a felírás jogcímétől függően változhat. A foglalás kiadása a vény tulajdonosának, vagy az átvevőnek felírás igazolással kell rendelkezni!

Készleten

A termék kizárólag az alábbi gyógyszertárakban foglalható. Gyógyszertárak megtekintése.

-

+

Foglalási listához adom

Citagen 20 mg filmtabletta 30x leírása, használati útmutató

Kiszerelés: 30x

Betegtájékoztató Citagen 20 mg filmtabletta 30x

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA

 

Citagen 10 mg filmtabletta

Citagen 20 mg filmtabletta

 

citaloprám

 

Mielőtt elkezdené szedni ezt a gyógyszert, olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót.

- Tartsa meg a betegtájékoztatót, mert a benne szereplő információkra a későbbiekben is szüksége lehet!

- További kérdéseivel forduljon orvosához vagy gyógyszerészéhez!

- Ezt a gyógyszert az orvos Önnek írta fel. Ne adja át a készítményt másnak, mert számára ártalmas lehet még abban az esetben is, ha tünetei az Önéhez hasonlóak.

- Ha bármely mellékhatás súlyossá válik, vagy ha a betegtájékoztatóban felsorolt mellékhatásokon kívül egyéb tünetet észlel, kérjük, értesítse orvosát vagy gyógyszerészét!

 

A betegtájékoztató tartalma

1.       Milyen típusú gyógyszer a Citagen filmtabletta és milyen betegségek esetén alkalmazható?

2.             Tudnivalók a Citagen filmtabletta szedése előtt

3.             Hogy kell szedni a Citagen filmtablettát?

4.             Lehetséges mellékhatások

5.             Hogyan kell a Citagen filmtablettát tárolni?

6.             További információk

 

 

1.       MILYEN TÍPUSÚ GYÓGYSZER A CITAGEN FILMTABLETTA ÉS MILYEN BETEGSÉGEK ESETÉN ALKALMAZHATÓ?

 

A készítmény hatóanyaga, a citaloprám, az úgynevezett szerotonin újrafelvételét gátló (SSRI), más néven antidepresszáns gyógyszerek csoportjába tartozik.

 

A Citagen filmtabletta a következő esetekben alkalmazható:

·         depresszió kezelése (major depressziós epizódok kezelése)

·         pánikbetegség kezelése (pánikroham kezelése beleértve az agorafóbia (nyílt tértől való félelem) által előidézett pánikrohamot is)

 

 

2.             TUDNIVALÓK A CITAGEN FILMTABLETTA SZEDÉSE ELŐTT

 

Ne szedje a Citagen filmtablettát

·         ha Ön allergiás (túlérzékeny) a citaloprámra vagy a készítmény egyéb összetevőjére.

·         ha Ön monoamino-oxidáz enzim gátló (MAO gátló) gyógyszert szed vagy az elmúlt két hétben szedett. Ezeket a gyógyszereket (például szelegilin vagy moklobemid tartalmúak) a depresszió vagy Parkinson-kór kezelésére használják.

·         ha Ön linezolid tartalmú antibiotikumot szed.

·         ha Ön pimozid tartalmú (többnyire a skizofrénia és a pszichózis kezelésére szolgáló) gyógyszert, antipszichotikumot szed.

 

A Citagen filmtabletta fokozott elővigyázatossággal alkalmazható

Tájékoztassa kezelőorvosát mielőtt elkezdi szedni ez a gyógyszert

·         ha cukorbetegségben szenved, mivel előfordulhat, hogy orvosának módosítania kell az inzulin vagy más vércukorszint csökkentő gyógyszerének adagját,

·         ha epilepsziás, mivel ez esetben orvosa szigorú megfigyelés alatt fogja tartani. A Citagen filmtabletta kezelést abba kell hagyni, ha roham lép fel vagy a rohamok gyakorisága nő (lásd 4. pont „Lehetséges mellékhatások”).

·         ha elektrosokk kezelésben részesül,

·         ha mániás fázisban van (pszichiátriai betegség). Ha mániás fázisba lép keresse fel kezelőorvosát.

·         ha kórtörténetében pszichiátriai betegség előfordult, mivel a pszichotikus tünetek fokozódhatnak,

·         ha kórtörténetében vérzési rendellenességek előfordultak vagy olyan gyógyszert használ, mely hatással van a véralvadásra vagy fokozza a vérzés kockázatát (lásd „A kezelés ideje alatt szedett egyéb gyógyszerek„).

·         ha májbetegségben vagy súlyos vesebetegségben szenved, mivel előfordulhat, hogy orvosának módosítania kell a gyógyszer adagját,

·         ha alacsony a vér-nátrium szintje (lásd 4. pont „Lehetséges mellékhatások”),

·         ha hajlamos bizonyos szívbetegségekre (az ún. QT szakasz megnyúlása az EKG-n), vagy ha egyes sók szintje (kálium, magnézium) alacsony a vérében,

·         Ha nyugtalanságot és/vagy mozgáskényszert észlel (akatízia).

Kérjük, azt is jelezze orvosának, ha a fent említettek valamelyike korábban volt igaz Önre.

 

A gyógyszer használata gyermekeknél és 18 éven aluli serdülőknél

A Citagen alkalmazása általában nem javallott gyermekeknél és 18 éves kor alatti serdülőknél. Tájékoztatjuk, hogy az ebbe a csoportba tartozó gyógyszerek 18 évesnél fiatalabb betegeknél megnövelték az alábbi mellékhatások kockázatát: öngyilkossági kísérlet, öngyilkossági gondolatok és ellenséges magatartás (elsősorban agresszivitás, ellenkezés és düh). Ennek ellenére az orvos 18 évesnél fiatalabb betegnek is felírhat Citagent, ha úgy látja, hogy az a beteg érdekét szolgálja. Amennyiben az orvos 18 évesnél fiatalabb betegnek írt fel Citagent, és Ön ezt meg szeretné vele beszélni, akkor kérjük, menjen vissza orvosához. Amennyiben 18 évesnél fiatalabb, Citagent szedő betegnél a fentebb felsorolt tünetek lépnek fel, vagy azok súlyosbodnak, erről tájékoztassa kezelőorvosát! Ezenkívül figyelembe kell venni, hogy a gyógyszer gyermekek és serdülők növekedésére, érésére, gondolkodási (kognitív) és viselkedési fejlődésére vonatkozó hosszútávú biztonságossága egyelőre nem bizonyított.

 

Öngyilkossági gondolatok és depressziójának vagy szorongásos betegségének súlyosbodása

Ha Ön depresszióval és/vagy szorongással járó betegségben szenved, előfordulhatnak önkárosító vagy öngyilkos gondolatai. Ezek gyakoribbak lehetnek az antidepresszív kezelés kezdeti szakaszában, mert ezeknél a gyógyszereknél a hatás kialakulásához időre van szükség. Ez általában két hét, de olykor hosszabb időbe is telhet.

Nagyobb valószínűséggel lehetnek ilyen gondolatai:

-        ha korábban voltak már öngyilkossági vagy önkárosító gondolatai.

-        ha Ön egy fiatal felnőtt. Klinikai vizsgálatokból származó információk szerint az antidepresszívumokkal kezelt, pszichiátriai betegségben szenvedő fiatal felnőttek (25 évnél fiatalabbak) esetén magasabb az öngyilkos magatartás kialakulásának veszélye.

Ha bármikor önkárosító vagy öngyilkossági gondolatai támadnak, azonnal keresse fel orvosát, vagy menjen kórházba.

Hasznos lehet, ha egy rokonának vagy közeli barátjának beszámol depressziójáról vagy szorongásos betegségéről, és megkéri, hogy olvassák el ezt a betegtájékoztatót. Megkérheti őket, hogy közöljék Önnel, ha úgy gondolják, hogy depressziója, vagy szorongása súlyosbodott, vagy ha az Ön magatartásában bekövetkező változások aggasztóak.

 

A kezelés ideje alatt szedett egyéb gyógyszerek

Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét a jelenleg vagy nemrégiben szedett egyéb gyógyszereiről, beleértve a vény nélkül kapható készítményeket, valamint a következő hatóanyagokat tartalmazó gyógyszereket is:

·                szumatriptán és más, a migrén kezelésére szolgáló gyógyszerek, triptofán és oxitriptán (depresszió kezelésére) és tramadol (fájdalomcsillapító), mivel ezek a gyógyszerek fokozhatják a mellékhatások előfordulásának kockázatát,

·                A Citagen filmtabletta abbahagyását követően 7 napot kell várnia, mielőtt elkezdene bármilyen, a depresszió kezelésére szolgáló monoamino-oxidáz enzim gátló (MAOI) gyógyszert szedni. Lásd „Ne szedje a Citagen filmtablettát” című fejezetet.

·                más antidepresszánsok (pl. amitriptilin, dezipramin, fluvoxamin),

·                lítium (mentális betegségek kezelésére),

·                mentális betegségek kezelésére használatos más gyógyszerek (pl. flupentixol, klórpromazin, haloperidol), mivel fennáll a görcsküszöb csökkenésének kockázata,

·                gyomorfekély kezelésére szolgáló gyógyszerek, mint cimetidin, omeprazol, esomeprazol, lanzoprazol,

·                vérhígító gyógyszerek, véralvadásgátlók (antikoagulánsok), mint a warfarin, acetilszalicilsav (aszpirin) tiklopidin, dipiridamol,

·                szívritmus rendellenességek kezelésére szolgáló gyógyszerek (pl. flekainid, propafenon).

·                a vér kálium- és magnéziumszintjét csökkentő gyógyszerek,

·                metoprolol (béta-blokkoló), a vérnyomás csökkentésére,

·                meflokin (malária kezelésére), bupropion (a dohányzásról való leszokás elősegítésére), mivel fennáll a görcsküszöb csökkenésének kockázata,

·                közönséges orbáncfű (Hypericum perforatum) tartalmú gyógynövénykészítmények,

·                nem-szteroid gyulladáscsökkentő gyógyszerek (NSAID-ok) (pl. ibuprofén).

 

A Citagen filmtabletta egyidejű bevétele bizonyos ételekkel vagy italokkal

A Citagen filmtabletta étkezés alatt, vagy attól függetlenül is bevehető. Szedése alatt alkohol fogyasztását kerülni kell.

 

Terhesség és szoptatás

Mielőtt bármilyen gyógyszert elkezdene szedni, beszélje meg kezelőorvosával vagy gyógyszerészével!

 

Terhesség

Ha terhes, vagy terhességet tervez, mindenképpen forduljon kezelőorvosához, hogy megbeszélje vele a Citagen nemkívánatos hatásait, előnyeit és veszélyeit Önre és gyermekére nézve.

 

Tájékoztatjuk, hogy amennyiben terhessége utolsó 3 hónapjában bármilyen antidepresszívum szedését egészen a szülésig folytatja, újszülöttjénél a következő tünetek jelentkezhetnek: légzészavar, a bőr kékes elszíneződése, görcsrohamok, testhőmérséklet-változások, táplálási nehézség, hányás, alacsony vércukorszint, izommerevség vagy renyheség, élénkebb reflexek, remegés, izgalom, ingerlékenység, közönyösség (letargia), állandó sírás, aluszékonyság és alvászavarok. Azonnal forduljon orvosához, ha az újszülöttnél a fentiek közül bármelyik tünetet észleli!

Nem szabad a Citagen filmtabletta kezelést hirtelen abbahagyni.

 

Győződjön meg róla, hogy szülésznője és/vagy kezelőorvosa tudja, hogy Ön Citagen-kezelés alatt áll. Amennyiben a terhesség alatt, különösen annak utolsó három hónapjában történik kezelés Citagennel, növekedhet a csecsemőnél bizonyos súlyos állapot kialakulásának a kockázata, amelyet az újszülöttkori perzisztáló pulmonális hipertoniának (PPHN) neveznek. A csecsemő légzése ilyenkor szapora és bőre kékessé válik. Ezek a tünetek általában a gyermek születését követő 24 órán belül jelentkeznek. Amennyiben újszülöttjénél ezen tünetek bármelyike jelentkezik, azonnal forduljon szülésznőjéhez és/vagy orvosához.

 

Szoptatás

A citaloprám kis mennyiségben bejut az anyatejbe. Csak korlátozott tapasztalat áll rendelkezésre a Citagen szoptatás alatt történő alkalmazásáról; beszélje meg orvosával mielőtt szoptatni kezd!

 

A készítmény hatásai a gépjárművezetéshez és gépek kezeléséhez szükséges képességekre

A citaloprám csak kismértékben, vagy mérsékelten befolyásolja a gépjárművezetéshez és gépek kezeléséhez szükséges képességeket. A mentális betegségek kezelésére szolgáló gyógyszerek

ronthatják az ítélőképességet és veszélyhelyzetekben a reakciókészséget.

A Citagen általában nem álmosít, ennek ellenére, ha a kezelés elején szédül, vagy álmossá válik, mindaddig ne vezessen gépjárművet, és kerülje a szerszámok/gépek használatát, amíg ezek a tünetek fennállnak.

 

Fontos információk a Citagen filmtabletta egyes összetevőiről

Ez a gyógyszer laktózt (tejcukrot) tartalmaz. Amennyiben kezelőorvosa korábban már figyelmeztette Önt, hogy bizonyos cukrokra érzékeny, keresse fel orvosát, mielőtt elkezdi szedni ezt a gyógyszert!

 

 

3.       HOGYAN KELL SZEDNI A CITAGEN FILMTABLETTÁT?

 

A Citagen filmtablettát mindig az orvos által elmondottaknak megfelelően szedje! Amennyiben nem biztos az adagolást illetően, kérdezze meg orvosát vagy gyógyszerészét!

A készítmény szokásos adagja:

 

Depresszió kezelése:

Legalább két hétre lehet szükség ahhoz, hogy a tüneteiben javulás következzen be. A kezelést akkor lehet abbahagyni, ha 4-6 hónapon át nem érzi depressziósnak magát.

Felnőttek – A szokásos adag napi egyszeri 20 mg. Amennyiben szükséges, orvosa ezt az adagot legfeljebb napi 60 mg-ra emelheti.

Idősek (65 év felettiek) – A szokásos adag napi egyszeri 10 mg. Amennyiben szükséges, orvosa ezt az adagot legfeljebb napi 40 mg-ra emelheti.

 

Pánikbetegség kezelése:

A kezelés általában több hónapot vesz igénybe.

Felnőttek – A kezdő adag napi egyszeri 10 mg az első héten. Ezt követően az adag napi 20 mg-ra emelhető. Kezelőorvosa dönthet úgy, hogy tovább emeli az adagot a tünetek jobb kézbentartása érdekében. A maximális ajánlott adag napi egyszeri 60 mg.

Idősek (65 év felettiek) – A szokásos adag napi egyszeri 10 mg. Amennyiben indokolt, ez az adag legfeljebb napi 40 mg-ra emelhető.

 

Májbetegségben szenvedő betegek

Orvosa kisebb adagot fog adni Önnek és ellenőrizni fogja a májfunkciót. A szokásos kezdő adag napi egyszeri 10 mg. Ez az adag legfeljebb napi 30 mg-ra emelhető.

 

Gyermekek és 18 év alatti serdülők

A Citagen filmtabletta nem javallt gyermekeknek és 18 év alatti serdülőknek (lásd „A Citagen filmtabletta fokozott elővigyázatossággal alkalmazható” című fejezetet).

 

·                A tablettát egy pohár vízzel kell bevenni étkezés közben vagy attól függetlenül.

·                A tablettát lehetőség szerint minden nap ugyanabban az időpontban vegye be, reggel vagy este.

 

Ha az előírtnál több Citagen filmtablettát vett be

Azonnal forduljon kezelőorvosához vagy a legközelebbi kórház sürgősségi osztályához!

 

Vigye magával a gyógyszer csomagolását és a maradék tablettákat! A túladagolás tünetei lehetnek: görcsök, szívritmus változás/ritmuszavar/ kimaradás, álmosság, kóma, hányás, remegés, vérnyomás-csökkenés, vérnyomás-emelkedés, hányinger (émelygés), szerotonin szindróma (lásd 4. pont), nyugtalanság (agitáció), szédülés, pupillatágulat, verejtékezés, szapora légzés, a bőr és az ajkak kékes elszíneződése.

Ha elfelejtette bevenni a Citagen filmtablettát

Ha Ön elfelejt bevenni egy adagot, vegye be azonnal, amint eszébe jut! Amennyiben már közeledik a következő adag bevételének ideje, hagyja ki az elfelejtett adagot és folytassa a kezelést a szokásos rend szerint. Ne vegyen be kétszeres adagot a kihagyott adag pótlására!

 

Ha idő előtt abbahagyja a Citagen filmtabletta szedését

Ne hagyja hirtelen abba a Citagen filmtabletta szedését, mivel megvonási tünetek jelentkezhetnek (lásd 4. rész „Megvonási tünetek”)! Ha abba kell hagynia a gyógyszer szedését, orvosa lassan, legalább egy-két hét alatt fogja csökkenteni az adagot.

 

Ha bármilyen további kérdése van a készítmény alkalmazásával kapcsolatban, kérdezze meg orvosát vagy gyógyszerészét!

 

 

4.       LEHETSÉGES MELLÉKHATÁSOK

 

Mint minden gyógyszer, a Citagen filmtabletta is okozhat mellékhatásokat, amelyek azonban nem mindenkinél jelentkeznek. A nagyon gyakori mellékhatások nagyobb valószínűséggel következnek be a kezelés első két hetében.

 

Hagyja abba a Citagen filmtabletta szedését és azonnal forduljon orvosához vagy keresse fel a legközelebbi kórház sürgősségi osztályát, mert orvosi ellátásra lehet szüksége, ha a következő tünetek bármelyike jelentkezik Önnél:

-          Súlyos allergiás, túlérzékenységi reakció, úgymint az arc, az ajkak, vagy a nyak duzzadása, mellkasi szorító érzés, légzési és nyelési nehézségek.

-          Magas láz, izgatottság vagy zavartság, remegés, hirtelen izommozgások. Ezek a tünetek egy ritka betegség az úgynevezett szerotonin szindróma jelei lehetnek. Tünetei lehetnek még: magas vérnyomás, szapora pulzus, verejtékezés, hasmenés, enyhébb esetben pedig: fejfájás, szédülés, hányás.

 

Azonnal tájékoztassa kezelőorvosát, ha a következő tünetek bármelyike jelentkezik Önnél:

·                ha bármikor öngyilkossági, vagy önkárosító gondolatai támadnak,

·                ha kellemetlen mozgáskényszert érez, esetleg képtelen egy helyben ülni, vagy állni. (Ez a tünet leginkább a kezelés első néhány hetében jelentkezhet.),

·                ha szorong. (Ez a tünet a kezelés elején jelentkezhet egyes betegeknél.),

·                görcs (görcsrohamok) esetén, vagy ha Ön epilepsziás és a görcsök számának növekedését észleli,

·                ha gyengének és zavartnak érzi magát, izmai fájdalmasak és merevek. Ezek a tünetek annak a jelei lehetnek, hogy a Citagen filmtabletta csökkentette a vérben a nátrium mennyiségét.

 

További lehetséges mellékhatások, gyakoriság szerint csoportosítva:

 

Nagyon gyakori mellékhatások (10 kezelt betegből több, mint 1-nél jelentkezik):

·            álmosság

·            álmatlanság

·            fokozott verejtékezés

·            szájszárazság

·            hányinger (émelygés)

 

Gyakori mellékhatások (10 kezelt betegből kevesebb, mint 1-nél jelentkezik):

·           csökkent étvágy,

·           nyugtalanság (agitáció),

·           csökkent szexuális érdeklődés,

·           szorongás,

·           idegesség,

·           zavart állapot,

·           remegés,

·           fülcsengés (tinnitusz),

·           ásítás,

·           hasmenés,

·           székrekedés,

·           hányás,

·           bőrviszketés,

·           izom- és izületi fájdalom,

·           férfiaknál előfordulhatnak erekciós és ejakulációs problémák,

·           nőknél orgazmuszavar,

·           fáradtság,

·           bőrbizsergés, zsibbadás,

·           testsúlycsökkenés

 

Nem gyakori mellékhatások (100 kezelt betegből kevesebb, mint 1-nél jelentkezik):

·            bőrvérzési rendellenesség (hajlam a beütött bőr bekékülésére),

·            fokozott étvágy

·            agresszió,

·            én-idegen érzések (deperszonalizáció)

·            hallucináció,

·            mánia,

·            ájulás,

·            pupillatágulat,

·            gyors szívverés,

·            lassú szívverés,

·            csalánkiütés,

·            hajhullás,

·            bőrkiütés,

·            vizelési nehézség,

·            hüvelyi vérzés,

·            kar- és lábduzzadás,

·            testsúlynövekedés

 

Ritka mellékhatások (1000 kezelt betegből kevesebb, mint 1-nél jelentkezik):

·            görcsök,

·            akaratlan mozgások,

·            vér nátriumion-tartalmának csökkenése,

·            vérzés,

·            májgyulladás (hepatitisz).

 

Néhány beteg beszámolt az alábbi mellékhatásokról (gyakoriságuk nem ismert):

•        önkárosító vagy öngyilkos gondolatok, lásd „A Citagen filmtabletta fokozott elővigyázatossággal alkalmazható” pontot,

•        bőr- és nyálkahártya-vérzések (orrvérzés),

•        csökkent vérlemezkeszám,

•        túlérzékenység (bőrkiütés),

•        vér kálium-tartalmának csökkenése,

•        pánikroham,

•        fogcsikorgatás,

•        nyugtalanság,

•        szokatlan izommozgások vagy izommerevség,

•        kellemetlen nyugtalanságérzet vagy képtelenség az egyhelyben ülésre (akatízia),

•        hirtelen kialakuló bőr- és nyálkahártya-duzzanat,

·                fájdalmas erekció,

•        tejcsorgás nem szoptató nőknél,

•        látászavar,

•        hirtelen felálláskor jelentkező vérnyomásesés,

•        gyomor- és/vagy bél-vérzés,

•        méhvérzés a menstruációs időszakon kívül,

•        kóros májfunkciós értékek.

 

Öngyilkossági gondolatok és depressziójának vagy szorongásos betegségének súlyosbodása

Lásd 2. fejezet „Öngyilkossági gondolatok és depressziójának vagy szorongásos betegségének súlyosbodása”.

 

Megvonási tünetek

Amikor abbahagyja a Citagen filmtabletta szedését megvonási tünetek jelentkezhetnek. Ez akkor a legvalószínűbb, ha a gyógyszer szedését hirtelen hagyja abba. Egyes betegek a következő mellékhatásokat tapasztalták a kezelés abbahagyását követő néhány napban:

·            szédülés,

·            érzészavarok (zsibbadás vagy bizsergés a karokban és a lábakban, áramütés-érzet),

·            alvási zavarok (álmatlanság vagy szokatlan álmok),

·            nyugtalanság és izgatottság,

·            hányinger, hányás,

·            remegés,

·            zavartság,

·            izzadás,

·            fejfájás,

·            hasmenés,

·            kalapáló szívverés (palpitáció),

·            érzelmi instabilitás, ingerlékenység,

·            látászavarok,

·            zavartság vagy tájékozódási zavar (dezorientáció),

·            szorongás.

 

Ezek a tünetek rendszerint enyhék vagy mérsékeltek és általában két héten belül elmúlnak. Néhány betegnél azonban ezek a tünetek súlyosabbak vagy hosszabb ideig fennállók lehetnek. Ha abba kell hagynia a gyógyszer szedését, orvosa lassan, legalább egy-két hét alatt fogja csökkenteni az adagot. Ha súlyos megvonási tünetek jelentkeznek a Citagen filmtabletta szedésének abbahagyásakor, keresse fel kezelőorvosát! Orvosa arra kérheti majd, hogy kezdje el újra szedni a filmtablettákat és még lassabban csökkentse az adagot.

 

Ha bármely mellékhatás súlyossá válik, vagy ha a betegtájékoztatóban felsorolt mellékhatásokon kívül egyéb tünetet észlel, kérjük, értesítse orvosát vagy gyógyszerészét!

 

 

5.       HOGYAN KELL A CITAGEN FILTABLETTÁT TÁROLNI?

 

Legfeljebb 25°C-on tárolandó.

A gyógyszer gyermekektől elzárva tartandó!

 

A dobozon feltüntetett lejárati idő (Felhasználható:) után ne szedje a Citagen filmtablettát. A lejárati idő a megadott hónap utolsó napjára vonatkozik!

 

A gyógyszereket nem szabad a szennyvízzel vagy a háztartási hulladékkal együtt megsemmisíteni. Kérdezze meg gyógyszerészét, hogy a szükségtelenné vált gyógyszereit miként semmisítse meg. Ezek az intézkedések elősegítik a környezet védelmét.

 

 

6.       TOVÁBBI INFORMÁCIÓK

 

Mit tartalmaz a Citagen filmtabletta?

 

-          A készítmény hatóanyaga a citaloprám. 10 mg illetve 20 mg citaloprám (citaloprám-hidrobromid formájában) filmtablettánként.

-          Egyéb összetevők: laktóz-monohidrát, kukoricakeményítő, mikrokristályos cellulóz, povidon, kroszpovidon és magnézium-sztearát. A filmbevonat a következőket tartalmazza még: titán-dioxid (E 171), makrogol 4000 és hipromellóz (E464).

 

Milyen a Citagen filmtabletta külleme és mit tartalm

A KÉSZLET ADATOK TÁJÉKOZTATÓ JELLEGŰEK!

A termék foglalására kizárólag a listában található gyógyszertárakban van lehetőség! A listában nem szereplő gyógyszertárban átvenni, vagy házhoz szállítást kérni nem lehetséges!
A folyamatos gyógyszertári kiszolgálás miatt a feltüntett készletadatok változhatnak, esetleges készlethiány előfordulhat!

 • Budapest
 • Budapest V.
  Hold utca 21.

  Készleten

 • Budapest VIII.
  Rákóczi út 39.

  Készleten

 • Budapest XIV.
  Örs vezér tere 24. (Sugár)

  Készleten

 • Vidék
 • Debrecen
  Csapó utca 30. (Fórum)

  Készleten

 • Pécs
  Citrom u. 10.

  Készleten

 • Székesfehérvár
  Aszalvölgyi út 1. (Tesco)

  Készleten

 • Szeged
  Londoni krt. 3. (Árkád)

  1-3 munkanapon belül átvehető

Csak a Raktárkészlet listában található gyógyszertárakban van lehetőség lefoglalni a készítményt és átvenni. A készítményt kiszállítani, valamint másik, a listában nem szereplő gyógyszertárban átvenni nem lehetséges!

Az egyszerre lefoglalható mennyiség termékenként 3 db.

A foglalás leadása nem minősül szerződéskötésnek illetve vásárlásnak, kizárólag foglalási célokat szolgál. A gyógyszertár a lehető legrövidebb időn belül visszajelez (ez akár 1-3 munkanapig is eltarthat) a termék elérhetőségével illetve átvételével kapcsolatban, ugyanis weboldalunkon található készletinformációk tájékoztató jellegűek. A visszajelzésig szíves türelmét kérjük.

A lefoglalt termékeket 3 napig tudja átvenni a kiválasztott gyógyszertárban, az át nem vett rendeléseket a határidő lejártát követő munkanapon töröljük, azt kiadni nem áll módunkban.

Figyelem!
A készítményt csak a vény tulajdonosa vagy annak meghatalmazottja veheti át. A gyógyszertár kizárólag a vényen szereplő terméket illetve mennyiséget adhatja ki, függetlenül a megrendelésben szereplő adatoktól.