Bisogamma 5 mg filmtabletta 30x

Kiszerelés: 30x

Kiszerelés Típusa: filmtabletta, gyomornedv ellenálló tabletta

Hatóanyag mennyiség: bisoprolol

Vény ellenében vagy támogatással kiadható termék
A készítmény térítési díja a felírás jogcímétől függően változhat. A foglalás kiadása a vény tulajdonosának, vagy az átvevőnek felírás igazolással kell rendelkezni!

Készleten

A termék kizárólag az alábbi gyógyszertárakban foglalható. Gyógyszertárak megtekintése.

-

+

Foglalási listához adom

Bisogamma 5 mg filmtabletta 30x leírása, használati útmutató

Kiszerelés: 30x

Betegtájékoztató Bisogamma 5 mg filmtabletta 30x

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA

 

Bisogamma 5 mg filmtabletta

Bisogamma 10 mg filmtabletta

bizoprolol

 

 

Mielőtt elkezdené alkalmazni ezt a gyógyszert, olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót.

-       Tartsa meg a betegtájékoztatót, mert a benne szereplő információkra a későbbiekben is szüksége lehet.

-       További kérdéseivel forduljon orvosához vagy gyógyszerészéhez.

-       Ezt a gyógyszert az orvos Önnek írta fel. A készítményt másoknak átadni nem szabad, mert számukra ártalmas lehet még abban az esetben is, ha tüneteik az Önéhez hasonlóak.

-       Ha bármely mellékhatás súlyossá válik, vagy ha a betegtájékoztatóban felsorolt mellékhatásokon kívül egyéb tünetet észlel, kérjük, értesítse orvosát vagy gyógyszerészét.

 

A betegtájékoztató tartalma:

1.       Milyen típusú gyógyszer a Bisogamma filmtabletta és milyen betegségek esetén alkalmazható?

2.       Tudnivalók a Bisogamma filmtabletta szedése előtt

3.       Hogyan kell alkalmazni a Bisogamma filmtablettát?

4.       Lehetséges mellékhatások

5                Hogyan kell a Bisogamma filmtablettát tárolni?

6                További információk

 

 

1.      MILYEN TÍPUSÚ GYÓGYSZER A BISOGAMMA 5 MG FILMTABLETTA ÉS                        MILYEN BETEGSÉGEK ESETÉN ALKALMAZHATÓ?

 

A Bisogamma elsősorban a szívre ható, ún. szívspecifikus, béta-adrenerg receptor blokkoló gyógyszer.  Bisogamma a következő betegségek kezelésére alkalmazható:

-       magas vérnyomás (esszenciális hipertónia)

 

A szívkoszorúserek keringési zavariból adódó szívfájdalom (koszorúsér, azaz koronária betegség: angina pektorisz)

 

 

2.       TUDNIVALÓK A BISOGAMMA FILMTABLETTAALKALMAZÁSA ELŐTT

 

Ne alkalmazza aBisogamma filmtablettát:

-       ha túlérzékeny (allergiás) a  bizoprolol-hemifumarátra vagy a Bisogamma egyéb összetevőjére;

-       béta-adrenerg receptor blokkoló gyógyszerekkel szembeni túlérzékenység esetén;

-       nem megfelelően kezelt szívizomgyengeség esetén (klinikailag igazolt szívelégtelenségben);

-       a vérkeringés összeomlása, ún. sokk esetén;

-       a szív nagyfokú, pitvar-kamrai ingerületvezetési zavaraiban (másod-, vagy harmadfokú pitvar-kamrai blokk);

-       beteg színuszcsomó tünetegyüttes (szik szinusz szindróma) esetén

-       a szív szíuszcsomó és pitvar közötti ingerületvezetés zavarai (szinuatriális blokk)esetén

-       lassú szívverés esetén (bradikardia: a kezelést megelőzően a nyugalmi pulzusszám kevesebb, mint 50 percenként);

-       alacsony vérnyomás (hipotónia: a felső érték kevesebb, mint 90 Hgmm) esetén;

-       a vér savanyú vegyhatásúvá válása (acidózis) esetén;

-       hörgőgörcsre való hajlam (bronchiális hiperreakció pl. a légzőrendszer szűkülettel járó, ún. obstruktív betegsége, asztma bronchiále) fennállásakor;

-       előrehaladott stádiumú perifériás verőér betegségben;

-       bizonyos depresszió elleni szerekkel, ún. MAO-gátlókkal való egyidejű kezelés (kivéve MAO-B gátlók) esetén;

-       Gyermekkorban (megfelelő tapasztalatok hiányában).

A verapamil és diltiazem típusú kalcium antagonista vagy egyéb ritmuszavarra alkalmazott szerek (pl. dizopiramid, kinidin, amiodaron) vénás (iv). alkalmazása ellenjavallt azoknak a betegeknek, akik Bisogamma kezelésben részesülnek (kivétel: intenzív gyógykezelés).

 

A Bisogamma csak fokozott orvosi ellenőrzés mellett elővigyázatossággal alkalmazható

-          a szív kifokú pitvar-kamrai ingerületvezetési zavaraiban (elsőfokú pitvar-kamrai, ún. AV blokk);

-          meglévő vagy még nem diagnosztizált, de valószínűsíthető cukorbetegség (manifeszt vagy látens diabetesz mellitusz) esetén kórosan alacsony vércukorszint (súlyos hipoglikémiás állapot) alakulhat ki; a hipoglikémia tünetei rejtve maradhatnak; a vércukor szint rendszeres ellenőrzése szükséges;

-       hosszú ideig tartó, szigorú koplalás/diéta és nehéz fizikai terhelés esetén (kórosan alacsony vércukorszint alakulhat ki);

-          a mellékvese velőállományának daganatában (feokromocitómában) szenvedő betegeknél (a Bisogamma csak az alfa-adrenerg receptorok gyógyszeres blokkolása után adható);

-          koszorúsér betegség okozta mellkasi fájdalom egyes eseteiben, ún. Prinzmetal anginában.

 

Azoknál a betegeknél, akik pikkelysömörben szenvednek vagy a család kórtörténetében előfordult ez a betegség, béta-blokkolók (pl. Bisogamma) csak a terápiás előny/kockázat gondos mérlegelése után adhatók.

 

Ha a fentiek bármelyike vonatkozik vagy korábban vonatkozott Önre, forduljon kezelőorvosához.

 

A Bisogamma fokozott elővigyázatossággal alkalmazható

Máj- és vesebetegségben különös figyelmet kell fordítani az adagolási utasítások betartására (lásd az „Adagolás” című részt).

 

A beta-adrenerg-receptor blokkolók fokozzák az allergének iránti érzékenységet, valamint az anafilaxiás reakciók súlyosságát. Ezért azoknál a betegeknél, akiknél korábban túlérzékenységi reakciók fordultak elő, vagy akik deszenzitizáló kezelésben részesültek (vigyázat: rendkívüli mértékű anafilaxiás reakciók léphetnek fel), a kezelés alapos megfontolást igényel.

 

A magas vérnyomás kezelése ezzel a gyógyszerrel rendszeres orvosi ellenőrzést igényel.

 

A kezelés ideje alatt alkalmazott egyéb gyógyszerek

Az alábbi gyógyszerkölcsönhatásokat kell figyelembe venni:

 

A Bisogamma vérnyomáscsökkentő hatása egyéb vérnyomáscsökkentő gyógyszerek (pl. ACE-gátlók), vizelethajtók, értágítók (vazodilátorok), barbiturátok, fenotiazinok és triciklikus antidepresszív szerek alkalmazásával fokozódhat.

 

Bisogamma és nifedipin típusú kalcium antagonisták együttes alkalmazása még intenzívebb vérnyomáscsökkenéshez vezethet, ami egyes esetekben szívizomgyengeséget (szívelégtelenséget) okozhat.

 

Bisogamma és verapamil vagy diltiazem típusú egyéb ritmuszavar elleni gyógyszer (szívritmuzavar elleni gyógyszer:. pl. dizopiramid, kinidin, amiodaron) együttadása esetén a kezelés alatt a beteget gondosan ellenőrizni kell, mert vérnyomáscsökkenés (hipotenzió), lassú szívverés (bradikardia) vagy egyéb ritmuszavar és/vagy szívizomgyengeség (szívelégtelenség) léphet fel.

 

Bisogammával kezelt betegeknek verapamil vagy diltiazem típusú egyéb szívritmuszavar elleni szerek (pl. dizopiramid, kinidin, amiodaron) intravénás alkalmazása ellenjavallt (kivéve az intenzív osztályon történő ellátást).

 

A Bisogamma és a szívritmuszavar elleni (antiaritmiás) szerek szívműködést gyengítő, szívműködést gyengítő (kardiodepresszív) hatása összegződhet.

 

Bisogamma és rezerpin, vagy alfa-metildopa, guanfacin, klonidin, illetve szívglikozidok (pl. digitálisz) együttadása fokozhatja a szívfrekvencia csökkentő és az ingerületvezetést lassító hatásokat.

 

A klonidin kezelés hirtelen megszakítása a Bisogamma egyidejű alkalmazása esetén rendkívüli mértékű vérnyomásemelkedést idézhet elő. Ezért a klonidin terápiát csak a több nappal korábban megszakított Bisogamma kezelés után lehet fokozatosan leállítani.

 

Bisogamma  és norepinefrin, epinefrin vagy egyéb szimpatomimetikumok (melyeket pl. köhögéscsillapítók, orr- és szemcseppek tartalmaznak) együttes alkalmazása vérnyomásemelkedést okozhat.

 

Ergotamin származékokkal (pl. ergotamint tartalmazó migrén elleni szerekkel) való együttes alkalmazás során a Bisogamma  a környéki, ún. perifériás keringési zavarok súlyosbodását eredményezheti.

 

Bizonyos depresszió elleni szerek, a monoaminooxidáz (MAO) gátlók nem alkalmazhatók Bisogammával kombinálva, mivel fokozott vérnyomásemelkedést (hipertenziót) okozhatnak. (Lásd a „Ne alkalmazza .. c. részt!)

Bisogamma  inzulinnal és egyéb vércukorszint csökkentő gyógyszerrel (szájon át szedhető, ún.orális antidiabetikumok) való együttes alkalmazása során a gyógyszerek hatása fokozódhat, elhúzódhat vagy csökkenhet. Az alacsony vércukorszint (hipoglikémia) első, figyelmeztető  tünetei - különösen a gyors szívverés (tahikardia) és kézremegés (tremor) - kevésbé észlelhetőek, ezért rendszeres vércukor ellenőrzés szükséges.

 

A rifampicin csökkentheti a Bisogamma  vérnyomáscsökkentő hatását.

 

A Bisogamma  hatását cimetidin, hidralazin és alkohol fokozhatja.

 

Bisogamma és általános érzéstelenítők együttes hatása fokozott vérnyomáscsökkenést eredményezhet. A kétféle gyógyszer szívgyengítő (negativ inotrop) hatása összegeződhet, ezért ajánlott az aneszteziológust az altatás előtt arról tájékoztatni, hogy a beteg Bisogammát szed..

 

Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét a jelenleg vagy nemrégiben szedett egyéb gyógyszereiről, beleértve a vény nélkül kapható készítményeket is.

 

A Bisogamma egyidejű alkalmazása bizonyos ételekkel vagy italokkal

A Bisogamma vérnyomáscsökkentő hatását az alkohol fokozhatja.

 

Terhesség, szoptatás

A készítmény terhesség alatti alkalmazására nincs adat. Bisogamma kezelést csak kivételesen indokolt esetben szabad terhesség alatt alkalmazni, ha a kezelőorvos mérlegelte, hogy a gyógyszer terápiás előnye az anyára nézve meghaladja az esetleges, magzatot veszélyeztető kockázatokat.

Az újszülött keringési zavarainak elkerülése érdekében a bizoprolol-fumaráttal való kezelést a szülés előtt 48-72 órával fel kell függeszteni. Ha ez nem lehetséges, az újszülöttet gondosan ellenőrizni kell a születés utáni 48-72 órában.

 

Nem történtek vizsgálatok arra vonatkozóan, hogy a bizoprolol-fumarát kiválasztódik-e az emberi anyatejbe. Mivel azonban állatkísérletek bebizonyították, hogy a hatóanyag bekerül az anyatejbe,

a csecsemőket gondosan ellenőrizni kell a béta-blokkoló hatásra vonatkozóan. Szükség esetén a csecsemőt el kell választani.

 

A készítmény hatásai a gépjárművezetéshez és gépek kezeléséhez szükséges képességekre

Elképzelhető, hogy az egyénenként változó hatás befolyásolja a gépjárművezető vagy gépkezelést végző egyén biztonságos reakciókészségét. Fokozott óvatosság szükséges a kezelés kezdetén, dózis emeléskor, egyéb gyógyszerrel való egyidejű alkalmazáskor illetve alkoholfogyasztás esetén.

 

 

3.       HOGYAN KELL ALKALMAZNI A BISOGAMMA FILMTABLETTÁT?

 

Gyógyszerét kizárólag az orvos által előírt adagban alkalmazza. Amennyiben nem biztos az adagolást illetően, kérdezze meg kezelőorvosát vagy gyógyszerészét. Amennyiben a kezelőorvos másképp nem rendeli, szokásos adagja:

 

A kezelést mindig alacsony adaggal kell kezdeni, majd fokozatósan lehet emelni.

A dózist minden betegnél egyedileg kell meghatározni, a pulzusszámtól és a terápiás eredménytől függően.

 

Magas vérnyomás (esszenciális hipertónia)

Az ajánlott dózis 1 tabletta 5 mg bizoprolol-fumarát (1 tabletta Bisogamma 5 mg vagy ½ tabletta Bisogamma 10 mg), naponta egyszer. Ha ezzel a dózissal nem sikerült a megfelelő hatást elérni az adag a kezelőorvos utasítására tovább növelhető napi 1 Bisogamma 10 filmtablettára (10 mg bizoprolol-fumarát). Ennél nagyobb gyógyszeradag csak kivételes esetekben engedhető meg.

 

Koszorúsér betegség (angina pectorisz)

Az ajánlott dózis 5 mg bizoprolol-fumarát (1 tabletta Bisogamma 5 mg vagy ½ tabletta Bisogamma 10 mg), naponta egyszer. Ha ezzel a dózissal nem sikerült a megfelelő hatást elérni az adag a kezelőorvos utsítására tovább növelhető napi 2 Bisogamma 5 filmtablettára (10 mg bizoprolol-fumarát). Ennél nagyobb gyógyszeradag csak kivételes esetekben engedhető meg.

 

Máj- és vesekárosodás

Enyhe vagy mérsékelt fokú máj- és veseelégtelenségben adagmódosítás nem szükséges.

Súlyos vese- kreatinin-klírensz < 20 ml/perc) vagy májkárosodásban a napi adag nem haladhatja meg a 10 mg-ot.

 

Terápiás tapasztalatok hiányában a Bisogamma filmtablettát gyermekek nem szedhetik.

 

Az alkalmazás módja

A filmtablettát lehetőség szerint reggel, éhgyomorra, vagy étkezés közben szétrágás nélkül, egészben, elegendő mennyiségű folyadékkal kell bevenni.

 

Az alkalmazás időtartama

A kezelés időtartama nem korlátozott, a kezelőorvos határozza meg a betegség típusától és súlyosságától függően. Az adagolási előírást pontosan be kell tartani, amíg orvosa nem változtatja meg azt. A Bisogamma kezelést nem szabad megszakítani vagy idő előtt abbahagyni, hacsak az orvos nem utasítja Önt erre.

 

Különösen a szívkoszorúserek keringési zavaraiban (angina pectoriszban) szenvedő betegeknél a Bisogamma filmtablettával való kezelést nem szabad hirtelen abbahagyni, az adagot fokozatosan kell csökkenteni (7 - 10 nap alatt), mivel a hirtelen megvonás a beteg állapotának hirtelen romlását idézheti elő.

 

A kezelőorvos határozza meg a kezelés időtartamát.

 

Ha a filmtabletta alkalmazása során hatását túlzottan erősnek érzi, vagy a készítmény csekély hatásúnak bizonyul, forduljon orvosához vagy gyógyszerészéhez.

 

Ha az előírtnál több Bisogamma filmtablettát vett be:

Túladagolás gyanúja esetén haladéktalanul értesítse kezelőorvosát,  Aki eldönti, hogy milyen ellenintézkedésekre van szükség a túladagolás vagy mérgezés súlyosságától függően.

A túladagolás nagyfokú vérnyomásesést (súlyos hipotóniát), a szívverés lelassulását (bradikardiát) okozhat, ami szívmegállást, a szívizom gyengeségét (szívelégtelenséget) és a keringés összeomlását, azaz sokkot válthat ki. Ezen kívül légzészavar, a hörgők görcse (bronchospazmus), hányás és tudatvesztés fordulhatnak elő.

 

Túladagolás esetén a Bisogamma kezelést meg kell szakítani.

 

Ha elfelejtette bevenni a Bisogamma adagot:

Következő alkalommal ne vegyen be kétszeres adagot, hanem folytassa az orvos utasításának megfelelően a gyógyszer szedését.

 

Ha idő előtt abbahagyja a Bisogamma szedését

Ne szakítsa félbe és ne hagyja abba a Bisogamma kezelést anélkül, hogy orvosával ezt előzetesen megbeszélte volna.

 

Ha bármilyen további kérdése van a készítmény alkalmazásával kapcsolatban, kérdezze meg orvosát vagygyógyszerészét.

 

 

4.      LEHETSÉGES MELLÉKHATÁSOK

 

Mint minden gyógyszer, a Bisogamma is okozhat mellékhatásokat, amelyek azonban nem mindenkinél jelentkeznek..

A mellékhatásokat az alábbi gyakorisági kategóriák alapján értékelik:

Nagyon gyakori

10 kezelt betegből több mint 1 esetén észlelhető

Gyakori

100 kezelt betegből több mint 1, de 10 kezelt betegből kevesebb mint 1 esetén észlelhető

Nem gyakori

1000 kezelt betegből több, mint 1, de 100 kezelt betegből kevesebb mint 1 esetén észlelhető

Ritka

10 000 kezelt betegből több mint 1, de 1000 kezelt betegből kevesebb mint 1 esetén észlelhető

Nagyon ritka

10 000 kezelt betegből kevesebb mint 1 esetén, beleértve az egyedi eseteket, észlelhető

nem ismert

A rendelkezésre álló adatokból nem megbecsülhető

 

Jelentős mellékhatások vagy tünetek, amelyekre figyelnie kell és ha fellépnek, meg kell tennie a szükséges intézkedéseket: 

Ha az alábbi mellékhatások közül bármelyiket észleli, szakítsa félbe a Bisogamma kezelést, és haladéktalanul forduljon kezelőorvosához.

 

Idegrendszeri betegségek és tünetek

Gyakori: központi-idegrendszeri rendellenességek, mint pl. fáradtság, szédülés, fejfájás, nyomott (depressziós) hangulat, zavarodottság, lidércnyomás vagy túlzottan élénk álmok, alvászavar, hallucináció,  a végtagokon érzészavarok (paresztéziák), pl. égő érzés, zsibbadás, hidegérzet.

 

Szembetegségek és szemészeti tünetek

Nem gyakori: látási zavarok, kötőhártya gyulladás és csökkent könnytermelés  (ezt a tünetet különösen kontaktlencsét viselőknél kell figyelembe venni).

 

Szív- és keringési rendszer betegségei és a vele kapcsolatos tünetek

Gyakori: fokozott vérnyomásesés, testhelyzet változtatásakor is (ortosztatikus diszreguláció), lassult szívverés (bradikardia), a szív kamra-pitvar közötti ingerületvezetési zavarai (AV vezetési defektusok) vagy a szívizmok gyengeségének rosszabbodása (szívelégtelenség), a lábak vizenyője (perifériás ödéma) és/vagy fizikai megerőltetéskor fellépő légzészavarok (diszpnoe) kíséretében.

Perifériás keringési zavarokban szenvedő betegeken (beleértve a Raynaud szindrómát is) a tünetek súlyosbodását figyelték meg.

 

Légzőrendszeri, mellkasi és mellhártya betegségek és tünetek

A légúti ellenállás (rezisztencia) lehetséges fokozódása következtében a hörgők görcsével járó (bronchopastikus) reakciókra hajlamos betegeknél (különösen a légzőrendszer elzáródásos, obstruktív zavaraiban, bronchiális asztma esetén) légzési elégtelenséggel járó, ún. ún. respiratorikus disztressz szindróma fordulhat elő.

 

Emésztőrendszeri betegségek és tünetek

Gyakori: kóros étvágytalanság és emésztőrendszeri zavarok (émelygés, hányás, székrekedés, hasmenés, hasi fájdalmak és görcsök) figyelhetők meg.

 

A csont-izomrendszer és a kötőszövet betegségei és tünetei

Gyakori:izomgyengeség, izomgörcsök (pl. lábikragörcs).

Nagyon ritka: ízületi betegség (artropátia) fordulhat elő egy vagy több izület érintettségével (mono- vagy poliartritisz).

 

A bőr és a bőralatti szövet betegségei és tünetei

Gyakori: allergiás bőrreakció (pl. bőrpír, viszketés, fényérzékenység okozta kiütések, csalánkiütés), izzadás.

 

Vese- és húgyúti betegségek és tünetek

Nagyon ritka: a nemi vágy (libido) és a férfi nemzőképesség (potencia) zavarai.

 

Az anyagcsere és az elektrolitháztartás betegségei és tünetei

A még nem diagnosztizált, de valószínűsíthető (látens) cukorbetegség kilakulhat (manifesztté válhat). Meglévő cukorbetegség súlyosbodhat. Bisogamma kezelés alatt a hosszú ideig tartó, szigorú koplalás/diéta vagy nehéz fizikai terhelés alacsony vércukor szinthez (hipoglikémiás állapothoz) vezethetnek. A hipoglikémia kezdeti tünetei, különösen a szapora szívverés (tachikardia) és remegés így rejtve maradhatnak.

Nem gyakori: a vérzsírok , azaz szérum lipidek (koleszterin, trigliceridek) szintjének emelkedése.

A Bisogamma kezelés a pajzsmirigy túlműködésben szenvedő betegeknél elfedheti a pajzsmirigytúlműködés klinikai tüneteit (pl. kamrai tachycardia és remegés).

Nagyon ritka: egyes májenzimek, a szérum transzaminázok (GOT, GPT) szintjének megemelkedése vagy májgyulladás (hepatitisz).

 

Különleges megjegyzések:

Nagyon ritkán a beta-adrenerg receptor gátlók pikkelysömört (pszoriázist), ezen betegség tüneteinek súlyosbodását vagy a pikkelysömörhöz hasonló kiütéseket idézhetnek elő.

 

A beta-adrenerg receptor blokkolók fokozhatják az allergének iránti érzékenységet, ill. az anafilaxiás reakciók súlyosságát. Ezért azoknál a betegeknél, akiknél korábban túlérzékenységi reakció fordult elő vagy deszenzitizáló kezelésben részesültek, súlyos anafilaxiás reakciók léphetnek fel.

 

A Bisogamma kezelés alatt ritkán hajhullást, hallászavart, testsúlynövekedést, kedélyváltozást, rövid távú emlékezetkiesést, allergiás náthát vagy a pénisz szöveteinek megkeményedését (Peyronie szindróma) írták le.

 

Ha bármely mellékhatás súlyossá válik, vagy ha a betegtájékoztatóban felsorolt mellékhatásokon kívül egyéb tünetet észlel, kérjük, értesítse orvosát vagy gyógyszerészét.

.

Ellenintézkedések

Kérjük, értesítse az orvost, ha a betegnél súlyos mellékhatás lépett fel és bármilyen intézkedés szükséges.

 

 

5       HOGYAN KELL A BISOGAMMA FILMTABLETTÁT TÁROLNI?

 

A gyógyszer gyermekektől elzárva tartandó.

 

A készítmény csak a csomagoláson feltüntetett lejárati időn belül használható fel.

A Bisogammát a dobozon és a buborékcsomagoláson feltűntetett lejárati idő után ne szedje.

A lejárati idő a megadott hónap utolsó napjára vonatkozik.

Legfeljebb 25°C-on tárolandó.

 

 

6.       TOVÁBBI INFORMÁCIÓK

Milyen a Bisogamma tabletták külleme és mit tartalmaz a csomagolás?

Hatóanyag:

Bisogamma 5 mg filmtabletta

5,00 mg bizoprolol-hemifumarát filmtablettánként.

Bisogamma 10 mg filmtabletta

10,0 mg bizoprolol-hemifumarát filmtablettánként.

Egyéb összetevők:

Bisogamma 5 mg filmtabletta:

Kroszpovidon, hidegen duzzadó kukoricakeményítő, mikrokristályos cellulóz, vízmentes kolloid szilícium-dioxid, magnézium-sztearát, makrogol 6000, titán-dioxid (E171), talkum, sárga vas-oxid (E172), hipromellóz.

Bisogamma 10 mg filmtabletta :

Kroszpovidon, hidegen duzzadó kukoricakeményítő, mikrokristályos cellulóz, vízmentes kolloid szilícium-dioxid, magnézium-sztearát, makrogol 6000, poliszorbát 20, titán-dioxid (E171), kalcium-karbonát, talkum, sárga vas-oxid (E172), hipromellóz (HPMC 5), hipromellóz (HPMC 50).

 

Kiszerelés:

Bisogamma 5 mg filmtabletta:

30 db, 50 db, 100 db filmtabletta fehér, átlátszatlan buborékcsomagolásban és dobozban.

 

Bisogamma 10 mg filmtabletta:

30 db, 50 db, 100 db filmtabletta fehér, átlátszatlan buborékcsomagolásban és dobozban.

 

 

A forgalomba hozatali engedély jogosultja és a gyártó

 

Forgalombahozatali engedély jogosultja:

Wörwag Pharma & Co. KG

Calwer Str. 7

71034 Böblingen,

Németország

 

Gyártó:

 

Bisogamma 5 mg filmtabletta:

Artesan Pharma GmbH & Co.Kg

Wendlandstr.1., 29439 Lüchow, Németország

 

vagy

 

Generosan GmbH

Leibnitstr. 9., 89231 Neu-Ulm, Németország

 

Bisogamma 10 mg filmtabletta:

Mauermann Arzneimittel KG,

Heinrich-Knote-Str. 2

82343 Pöcking

Németország

 

 

OGYI-T-9388/01                      Bisogamma 5 mg filmtabletta (  30 db)

OGYI-T-9388/02                      Bisogamma 5 mg filmtabletta (  50 db)

OGYI-T-9388/03                      Bisogamma 5 mg filmtabletta (100 db)

 

OGYI-T-9388/04                      Bisogamma 10 mg filmtabletta (  30 db)

OGYI-T-9388/05                      Bisogamma 10 mg filmtabletta (  50 db)

OGYI-T-9388/06                      Bisogamma 10 mg filmtabletta (100 db)

 

A betegtájékoztató engedélyezésének dátuma: 2009-12-30

 

A KÉSZLET ADATOK TÁJÉKOZTATÓ JELLEGŰEK!

A termék foglalására kizárólag a listában található gyógyszertárakban van lehetőség! A listában nem szereplő gyógyszertárban átvenni, vagy házhoz szállítást kérni nem lehetséges!
A folyamatos gyógyszertári kiszolgálás miatt a feltüntett készletadatok változhatnak, esetleges készlethiány előfordulhat!

 • Budapest
 • Budapest V.
  Hold utca 21.

  Készleten

 • Budapest VIII.
  Rákóczi út 39.

  Készleten

 • Budapest XIV.
  Örs vezér tere 24. (Sugár)

  Készleten

 • Vidék
 • Debrecen
  Csapó utca 30. (Fórum)

  Készleten

 • Pécs
  Citrom u. 10.

  Készleten

 • Szeged
  Londoni krt. 3. (Árkád)

  Készleten

 • Székesfehérvár
  Aszalvölgyi út 1. (Tesco)

  Készleten

Csak a Raktárkészlet listában található gyógyszertárakban van lehetőség lefoglalni a készítményt és átvenni. A készítményt kiszállítani, valamint másik, a listában nem szereplő gyógyszertárban átvenni nem lehetséges!

Az egyszerre lefoglalható mennyiség termékenként 3 db.

A foglalás leadása nem minősül szerződéskötésnek illetve vásárlásnak, kizárólag foglalási célokat szolgál. A gyógyszertár a lehető legrövidebb időn belül visszajelez (ez akár 1-3 munkanapig is eltarthat) a termék elérhetőségével illetve átvételével kapcsolatban, ugyanis weboldalunkon található készletinformációk tájékoztató jellegűek. A visszajelzésig szíves türelmét kérjük.

A lefoglalt termékeket 3 napig tudja átvenni a kiválasztott gyógyszertárban, az át nem vett rendeléseket a határidő lejártát követő munkanapon töröljük, azt kiadni nem áll módunkban.

Figyelem!
A készítményt csak a vény tulajdonosa vagy annak meghatalmazottja veheti át. A gyógyszertár kizárólag a vényen szereplő terméket illetve mennyiséget adhatja ki, függetlenül a megrendelésben szereplő adatoktól.